Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako obaviti proljetno čišćenje doma u 10 koraka?

Proljeće je ono doba godine kada svi želimo širom otvoriti prozore i uživati u svom čistom i mirisnom domu. Ako ste jedna od onih koja je odgađala sezonsko čišćenje, evo popisa najboljih savjeta za takvu radnu akciju.

 sanyzol_shutterstock_448782205.jpg Izvor: Promo

1. Unaprijed nabavite sva potrebna sredstva za čiščenje, spužvice, krpe, zaštitne rukavice i slično kako ne biste morali prekidati postupak radi odlaska u trgovinu.

2. Napravite okviran plan i odredite vrijeme koje vam je potrebno za svaku od prostorija. Dajte si dovoljno vremena da sve detaljno očistite jer proljetno čišćenje uključuje i pomicanje namještaja, penjanje na ljestve da biste očistili gornje plohe, odprašivanje namještaja, odmašćivanje kuhinje…

3. Krenite s prašinom – usisajte je iz radijatora, uklonite s gornjih elemenata u kuhinji i kupaonici, s gornjih ploha ormara, okvira slika, svih polica i ostalih površina.

4. Nakon što ste pobrisali svu nakupljenu prašinu, krenite na stolariju odnosno sva vrata u stanu (ne zaboravite kvake), ali i rolete i prozore – izvana i iznutra. Također, u ovaj korak uključite terase i balkone.

5. Sljedeći korak je kuhinja, koja je vjerojatno najzahtjevnija bez obzira koliko je dobro održavate redovnim čišćenjem. Sve kuhinjske elemente perite izvana i iznutra, za pećnicu, napu i vanjske plohe koristite sredstvo za odmašćivanje. Hladnjak ispraznite i detaljno prebrišite.

 sanytol_122247707_l (1).jpg Izvor: Promo

6. Dnevni boravak i blagovaonica također traže posebnu pažnju – stol i stolice prebrišite sa svih strana, a sjedeće garniture, kauče, fotelje i slično prvo usisajte, pa prebrišite vlažnom krpom. Ne zaboravite na klimu i rasvjetna tijela koja treba prebrisati da bi se otklonila prašina. Također, sve zavjese stavite na pranje.

7. Spavaće sobe – ormare prebrišite s unutarnje i vanjske strane, ako ima potrebe, posložite ormar i riješite se garderobe koju ne nosite. Usisajte ne samo podove već i madrac, a nakon toga uklonite prašinu s noćnih ormarića, komoda i svih ostalih ploha.

8. Nakon sobe krenite na kupaonicu i perite sve redom – pločice, radijator, perilicu, wc školjku, kadu, umivaonik…

9. Na kraju na red dolaze podovi – sve usisajte, a nakon toga krenite s pranjem sa sredstvom za čišćenje, a onda minimalno jednom sve podove prođite čistom vodom.

10. Uz čišćenje, ujedno i dezinficirajte. Kada čistimo, uklanjamo prljavštinu koju vidimo, ali što je s onom koju ne možemo vidjeti? Kako bismo bili sigurni da smo uklonili i skrivenu prljavštinu u našoj okolini, primjerice mikroorganizme i bakterije, dezinfekcija je pravi izbor. Dezinfekcija je sinonim za uklanjanje virusa ili bakterija, a time i nestanak prijetnji koje onemogućuju što više neugodnih mirisa. Treba očistiti i dezinficirati prostore u kojima postoji veća vjerojatnost nakupljanja većeg broja bakterija, kao što su radne ploče, namještaj, kante za smeće, kućanski uređaji, predmeti za bebe, prostori u kojima pripremamo hranu, slavine, umivaonici, kade...

Praktične i učinkovite SANYTOL vlažne maramice u jednom potezu čiste i dezinficiraju sve površine u kućanstvu! Ne ostavljaju mrlje i ne oštećuju materijale. Savršene su za svakodnevno čišćenje te s ugodnim mirisom eukaliptusa pružaju puni dojam čistoće u vašem domu.

 Story_12-22_1200x780_PR-clanak.jpg Izvor: Promo

Višenamjenske maramice za dezinfekciju Sanytol čekaju vas na dar uz novi Story. Potražitemagazin Story+ maramice Sanytol na dar od 23. ožujka!

I to je to, nakon čišćenja samo vam preostaje uživati u domu i ne zaboravite redovnom brigom o stanu ili kući održavati stanje najbolje mogućim.

Najnovije

Najpopularnije