Nakon što su njegovi slavni kolege već postali očevi, Clooneyja je godinama zgražala sama pomisao da neki mali klinci trče oko njega i okupiraju njegovo vrijeme. Čak je i svome bliskom prijatelju Bradu Pittu uvjetovao druženja isključivo bez njegove djece u blizini.

No ušavši u vezu s trenutnom suprugom Amal, slavnome šarmeru malo su se 'pobrkali' lončići, a kada je doznao u svojoj 56. godini da će postati otac, to ga je promijenilo iz korijena.

Danas njegovi blizanci imaju četiri godine, moramo priznati, prilično aktivna dob za odgajanje, a Clooney tvrdi da, bez obzira na godine, jednako uživa u svojoj ulozi oca.

Krajem prošle godine glumac je gostovao u podcastu Marca Marona, gdje je otvoreno progovorio o tome kako se osjeća kao otac u starijoj životnoj dobi.

'Šezdeset je broj, ali bio sam na svim pregledima i, da pokucam o drvo, u dobroj sam formi. Osjećam se zdravo. U šezdesetoj možeš malo prevariti vraga, ali u 80-oj više nemožeš, i to je za 20 godina koje će doći dok se ne okreneš. Zato sam odlučio kvalitetno iskoristiti tih 20 godina sa svojojm djecom', rekao je Clooney.

 Baš zato su on i supruga Amal odlučili organizirati svoj poslovni život tako da što više vremena odvoje za svoju djecu.

'No to ne znači da ćemo prestati raditi, Amal će smanjiti obim svoga posla, a ja ću, umjesto četiri filma godišnje, odraditi jedan', izložio je svoj obiteljski plan u podcastu.

Još je dodao i kako su odlučili kao obitelj ponovno početi putovati. 

George Clooney je objasnio kako je svjestan opasnosti odrastanja djece u celebrity obitelji i s dobrom financijskom podrškom te priznaje kako su okolnosti u kojima je on odrastao bile teške, ali da je baš zbog toga naučio kako preživjeti u iznimno teškim životnim situacijama. I zato on i supruga mu Amalia žele svoju djecu sačuvati od svijeta slavnih i naučiti ih prije svega da imaju empatiju prema ljudima koji nisu rođeni u dobrim okolnostima te da ne uzimaju zdravo za gotovo više nego povoljne okolnosti u kojima su rođena.

Clooneyjeve su izjave o roditeljstvu rado čitane i gledane baš zbog velike promjene koju je doživio nakon što je postao otac, a ovo su jedne od najpoznatijih...

Kako je biti tata u starijoj dobi
Instagram 

O bratsko-sestrinskoj povezanosti

Vijest da će dobiti blizance, izbacila je Clooneyja na sve naslovnice, a za Sunday Moorning glumac je izjavio da je sretan što će blizanci imati jedno drugo dok budu odrastali.

O prvim roditeljskim iskustvima

'Čujte, umirem od straha, zastrašujuće je. Toliko su maleni da se bojim da ći ih polomiti.'

O dohrani 

'Kako se nešto što je u usta ušlo kao mrkva pretvara u ono što izlazi van? Šokantno!'

O razlikama u karakterima blizanaca

'Ella je vrlo elegantna i nježna... Alexander se smije glasnije od bilo koga u sobi, jako je smiješan.'

O želji da djecu pouči svojim najboljim forama

'Već pokušavam naučiti ih prljave trikove. Najdraži mi je kikiriki maslac na cipeli. Uđeš na zabavu s maslacem od kikirikija na cipeli, pogledaš uokolo i upitaš ljude smrdi li im govno, a onda se sagneš i prstom uzmeš maslac s cipele i staviš u usta. Svi se smrznu. Ludilo!' 

O buđenju s Amal svaka tri sata

'Budio sam se svaka tri sata, i ako ne bih ustao, osjećao bih se krivim.
Moja žena doji svaka tri sata, teško je, ali i zabavno!'

O dojenju

'Pošto nemam grudi, svojoj djeci trenutno nisam zanimljiv. Ne postojim.
Podignem ih i predam mami. Kod nje su najsretniji.'

O činjenici da su njegova djeca rođena privilegirana

'Samo zato što ste se slučajno rodili u sretnim okolnostima, daleko od siromaštva i egzistencijalnih poteškoća, ne znači da ne trebate biti empatični i darežljivi. Želio bih da nauče ono što sam i sam kao mladić naučio, a to je da smo, kao zemlja, uspješni onoliko koliko su uspješni njezini najneuspješniji.
Bit će to biti izazov, stalno podsjećati našu djecu da im rođenje u sretnim okolnostima ne daje pravo da ignoriraju tuđe poteškoće'

O reakcijama prijatelja kada su doznli da će postati tata

'Stvarno nisam mislio da će se to dogoditi. Prijatelji su mi se smijali. Razumijem ih. Dugo sam ja njima zagorčavao život.

O odluci da imaju djecu

'Bili smo jako sretni i željeli smo podijeliti taj osjećaj s drugima. Bilo bi sebično čuvati je takvu radost samo za sebe.'

Kako se Amal snašla u ulozi majke

'Ona je poput olimpijca. Sjajno je ide.'

Kad su saznali da očekuju blizance

'Liječnik je rekao: ‘’Gle. evo jednog”. Rekoh: “Odlično!”
Na to će on: “A evo i drugog!”
“Molim”? Sjedili smo tako i buljili u komadić papira koji su nam dali i mislili to mora da je greška.'

O 'najdražem' ritualu

'Stalno sam morao čistiti bljuvotinu sa smokinga. Nekoć je to bila moja, a sada je njhova.'

Kad je shvatio da će biti otac

'Bilo je ludo. Znate, sve je samo ideja dok ne postane stvarno. Da, bit ćemo roditelji, super!
A onda te opali po glavi: "Uf, čovječe, postat ću otac”'

Što se promijenilo

'Prva stvar koju pomisliš - "Nadam se da ovo neću zaribati!” Dosad smo samo Amal bili odgovorni jedno prema drugome, a sada smo odgovorni za dvoje djece. Želim da budu sretni, da imaju smisao za humor. Želim da budu zainteresirani, suosjećajni prema drugima. To mi je važno, da budu empatični.'

O svojoj ulozi oca

'Odličan sam u mijenjanju pelena, što nisam očekivao.'

O svom sinu Alexanderu

'On je poput losa! Doslovno samo sjedi i jede.'

O kćeri Elli

'Ona je vrlo elegantna, i ima ogromne oči. Sliči Amal, hvala bogu.'

Kako su odabrali imena djeci

'Shvatili smo da će mnoge oči biti uprte u njih i da će pratiti svaki njihov pokret, pa smo odlučili da im ne komplicirtamo živote i s imenima. Zato smo odabrali normalna imena. Nismo baš bili inspirirani. Imena nisu dobili po Aleksandru Velikom i Elli Fitzgerald.'

Savjet drugim parovima

'Stvarno nisam mislio da ću postati ocem blizanaca sa 56 godina. Ništa nemojte planirati, samo uživajte u putovanju.'