Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antoneta Alamat Kusijanović snimila emotivnu poruku s jedan dan starim sinom u naručju

Samo dan prije nego li je nagrađena na Filmskom festivalu u Cannesu, redateljica Antoneta Alamat Kusijanović rodila je sina s kojim je danas izašla iz rodilišta

Veliki je tjedan iza dubrovačke redateljice Antonete Alamat Kusijanović. Naime, rodila je sina i osvojila prestižnu nagradu za svoj film 'Murina'. Prvo je prije nešto više od tjedan dana na Filmskom festivalu u Cannesu prikazan njezin debitantski uradak, a onda je dan prije nego li proglašena dobitnicom rodila svoje prvo dijete u zagrebačkoj poliklinici Podobnik.

Podsjetimo, ovo je prvi put da je jedan hrvatski film uvršten u program '15 dana autora' (Quinzaine des Réalisateurs) koji se u sklopu Filmskog festivala u Cannesu održava od 1969. godine. Na svečanom proglašenju pobjednika ovogodišnjeg Filmskog festivala u Cannesu upravo je film Antonete Alamat Kusijanović 'Murina' dobio prestižnu nagradu Camera d’Or što je jedan od najvećih uspjeha hrvatskog filma u inozemstvu. Riječ je o službenoj festivalskoj nagradi za najbolji debitantski film unutar svih festivalskih programa. U konkurenciji je bio 31 film.

Predsjednica žirija, glumica Melanie Thierry na samoj je dodjeli kazala da su nagradili snažan film, a odluku su donijeli vrlo lako i bez velikih dvojbi. Nagradu je preuzeo koscenarist filma Frank Graziano.

S obzirom na to da zbog rođenja sina nije mogla doći po svoju nagradu, redateljica je snimila video zahvale i to u rodilištu, držeći svog sina u naručju. Video je objavljen na Facebook stranici Quinzaine des Réalisateurs.

'Hvala festivalu Cannes i 15 dana autora (Quinzaine des réalisateurs) na ovoj nagradi. Čast je primiti Caméra d'Or (Zlatnu kameru) za prvi istaknuti film. Zaista sam zahvalna na cijelom timu 'Murine', producentima, glumcima i svima koji me podržavao sve ove godine, kao i mojoj obitelji. Ova nagrada pripada mojem sinu kojeg sam rodila jučer i nadam se da je ovo tek početak za nas oboje. Hvala vam puno', kazala je.

Njezin film je u subotu 17. srpnja imao i svoju hrvatsku premijeru - na Pulskom filmskom festivalu, a slijede i projekcije na Sarajevo Film Festivalu, zatim Rabu te i u kinima diljem Hrvatske. Glavne uloge imaju Gracija Filipović, Leon Lučev, Danica Ćurčić i Cliff Curtis.

Za to vrijeme redateljica će nastaviti upoznavanje sa svojom bebom i to kod kuće. Naime, danas su ona i beba izašli iz rodilišta, a po njih je došao presretni tata.

 redateljica Antoneta Alamat Kusijanović

Tekst: Dunja Ladić

Foto: Screenshot, Marko Prpic/PIXSELL

Najnovije

Najpopularnije