Svima nam je s televizijskih ekrana dobro poznata faca 'šef' Gordon Ramsay. Kad ga gledate kako žustro hoda po kuhinji, naređuje i urla na kuhare, pritom ne tolerirajući niti jedan njihov propust, pomislite: 'Ovo je sigurno dio showa!'

No slavni kuhar ništa manje nije energičan u svome domu niti njegova pravila odgoja nisu manje stroga. Kako piše The Sun, Gordon svojih petero djece, koje ima u braku sa suprugom Tanom odgaja u vrlo strogom režimu.

Njegova djeca 22-godišnja Megan, 21-godišnji blizanci Jack i Holly, 19-godišnja Tilly i dvogodišnji Oscar jako dobro znaju da s tatom Gordonom nema šale.

View this post on Instagram

A post shared by Gordon Ramsay (@gordongram)

Svoje je fanove šokirao kada je 2017. za Telegraph izjavio kako njegova djeca od njega neće naslijediti ni penija jer se boji da bi to moglo loše utjecati na njih, nego da će sami morati zaraditi svoje milijune.

Kako god, Gordon će nekome ili negdje morati ostaviti svojih 13 milijuna funti, a toliko ima samo na računima.

View this post on Instagram

A post shared by Gordon Ramsay (@gordongram)

'Nikad nisam bio fokusiran na novac, iako ga imam dovoljno, i tako odgajam svoju djecu od malih nogu', rekao je tada Gordon.

Nešto u čemu je Gordon čvrstog stava jest da njegova djeca neće niti raditi za njega. Nikad.

'Omogućit ću im da uče i obrazuju se, no ako se budu željeli baviti mojim poslom, neka idu kod nekog drugog šefa, nauče posao, dokažu se... Tek ako dođu s nekim novim idejama, kako bi unaprijedili moj posao, tada ću razmisliti. Neka sami grade svoju karijeru!'

Gordon, Tana i najmlađi Oscar, kad putuju avionom, sjede u prvoj klasi, a ostala djeca u ekonomskoj, i on s tim nema nikakvih problema. 'Želim da moja djeca budu prizemljena. Recite mi, što bi tinejdžeri trebali raditi u prvoj klasi? Neka radije potroše novac na nešto drugo. Ni djeci od 8, 9 ili 10 godina ne treba puno mjesta za sjedenje, a kamoli njima, oni su ionako cijelo vrijeme na ekranima', izjavio je za Mirror.

Iako je Gordonu svaka druga riječ ona na j****, on kod svoje djece ne tolerira niti proste riječi niti bilo kakav vulgarni govor.

A kad je vrijeme provedeno na mobitelima u pitanju, i tu Gordon ima stroga pravila: kad je vrijeme za krevet, nema više nikakvih ekrana.

'U krevet ideš na spavanje, a ne da bi snapchattao!', izjavio je za The Sun.

Gordon i njegova 46-godišnja supruga Tana tijekom korone odlučili su poraditi i na 6. djetetu pa, ako im plan uspije, ova bi se velika obitelj mogla još povećati.

Bez obzora na svu strogoću, kad pogledate ovaj video, ne možete steći dojam da njegovoj djeci nije s njim jako zabavno niti da ga manje vole zbog njegovih metoda odgoja. Baš su slatka obitelj, zar ne?

View this post on Instagram

A post shared by Gordon Ramsay (@gordongram)

Tekst: S.M.

Foto: Instagram