Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odlična zabava za velike i male ovaj vikend – Family Day u zagrebačkom parku Zrinjevac

Koncerti, zabavno-plesni program, dječje predstave, edukativne radionice, sportske aktivnosti za velike i male – sve to očekuje Zagrepčane u zelenom srcu metropole, parku Zrinjevac, u subotu 19. rujna, na Family Dayu u sklopu Europskog ...

 Family day na Zrinjevcu

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine od 16. do 22. rujna. U sklopu ove europske inicijative kojapotiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava te ih motivira na vježbanje i kretanje, održat će se ove godine po prvi puta i Family Day – čiji je cilj povezati obitelj te im pružiti ideje i savjete, kao i motivaciju za što kvalitetnije druženje u prirodi. Jer, super je kretati se, baviti se sportom i živjeti zdravo, imati odgovornost prema vlastitom tijelu, dobrom zdravlju i pravilnoj prehrani, kao i brinuti se o planeti Zemlji. Na Zrinjevcu vas, osim edukativnog programa posvećenog ekologiji, očekuje i bogat zabavni sadržaj uz nastup dječjih zborova kao i plesni program i predstave za djecu.

Dok se bude odvijao program na pozornici, u našim će kornerima djeca paralelno moći sudjelovati u kretaivnim, sportskim i ekološkim radionicama naših partnera Športske škole Sporti, Sport Educe i agencija za doživljajni i iskustveni marketing Ex-Alto. Mališani će tako učiti kao reciklirati u vlastitom domu, saditi bilje, koje će moći ponijeti doma za uspomenu, potom će moći vježbati s roditeljima, sudjelovati u brojnim igrama i izrađivati predmete od prirodnih matreijala. Mame će na Zrinjevcu moći obaviti u uobičajenu subotnju kupnju, za što će se pobrinuti Mali plac s bogatim izborom eko voća, povrća i drugih proizvoda.

Family Day partnerski podržavaju švicarska tvrtka CURADEN AG s brendom Curaprox i Peugeot Hrvatska.

Na ovogodišnjem Family Danu CURAPROX će staviti naglasak na važnost upotrebe mekanih zubnih četkica. Maleni posjetitelji Zrinjevca moći će sudjelovati na edukativnim radionicama pravilnog četkanja zuba s CURAPROX četkicama i provjeriti svoja umijeća te naučiti kako održati zube i desni zdravima cijeloga života.Posjetiteljima će biti predstavljen i novi model SUV Peugeot 2008, a ovaj će partner podijeliti i poklone iznenađenja za najmlađe.

Partner događanja Peugeot Hrvatska predstavit će novi model SUV Peugeot 2008 u čije će se performanse i novu dimenziju užitka u vožnji automobila posjetitelji moći uvjeriti na licu mjesta. Također će podijeliti i poklone iznenađenja za najmlađe.

Mobilnost s nultim emisijama za sve – slogan ovogodišnjeg Tjedna mobilnosti

Pod

sloganom ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti Mobilnost s nultim

emisijama za sve (Zero-emission mobility for all) čiji je cilj

ugljično-neutralni kontinent do 2050. godine, predstavljen u Europskom zelenom planu,

želi se istaknuti važnost prijevoza s nultim emisijama i promicanje uključivog

pristupa koji obuhvaća sve građane. Tako će se u Zagrebu 22. rujna obilježiti Dan bez automobila, kada će biti upriličena i Zagrebačka žbica,

s početkom u 18 sati, kao tradicionalna vožnja biciklima zagrebačkim ulicama s

ciljem promicanja tolerancije i prometne kulture među svim sudionicima u

prometu. Okupljanje građana je na Zrinjevcu kod paviljona. Po prvi puta ove

godine zbog pandemije COVID-19 potrebne su prijave na Žbicu jer je broj sudionika ograničen, a prijave se zaprimaju online i

'fizički' na događanju Family Day na Zrinjevcu, 19. rujna od 10 do 14 sati.

Dođite stoga s djecom i prijateljima na Family Day i uživajte u bogatom sadržaju - koncertima, plesnom programu i dječjim predstavama, zabavne-edukativnim radionicama te sportskim aktivnostima, u zagrebačkom parku Zrinjevac, 19. rujna od 10 do 14 sati! Koordinator programskih aktivnosti Europskog tjedna mobilnosti je Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, a organizatori Family Day-a su Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša te portal Roditelji.hr. Napominjemo kako će se na događanju poštivati sve sigurnosne mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite. Vidimo se u subotu!

Program Family day-a:

10.15 – 11.00 h Dječji zbor Kikići i genijalci

11.00 – 11.40 h Dječji zbor Zagrebački anđeli

11.45 – 12.00 h Povorka Međunarodni festival kazališta lutaka

12.00 – 12.15 h Glazbeni nastup Jure Brkljača

12.15 – 12.55 h Dječji zbor Zagrepčanke i dečki

12.55 – 13.20 h Predstava Pavao i njegov glavao (Gradsko kazalište Žar ptica)

#familyday2020

Najnovije

Najpopularnije