Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi u kazalište na otvorenom! Ne propustite ovu hit-predstavu

Pavao, glavni lik predstave "Pavao i njegov glavao" kazališta Žar ptica, pjesmom ne uljepšava samo svoj život, već tu ljepotu prenosi na sve ljude koje susreće putem. Neka ta ljepota očara i vas u subotu, 19. rujna, na Family day-u, ...

Gradsko kazalište Žar ptica uvijek je tu uz djecu, njihove roditelje, djede i bake, pa će tako biti i na Family day-u kojeg u subotu, 19. rujna, od 10 do 14 sati na zagrebačkom Zrinjevcu organiziraju Adria Media Zagreb i portal Roditelji.hr, uz podršku Grada Zagreba. U 12.50 sati, u prekrasnoj zelenoj oazi grada, na Zrinjevcu, kazalište Žar ptica upriličit će predstavu „Pavao i njegov glavao“, autora i izvođača Hrvoja Zalara.

"Ovom obiteljskom danu Žar ptica će ponuditi nešto što vole veliki i mali, a to su najpoznatiji stihovi hrvatske dječje poezije. Kroz dobru zabavu i puno songova u predstavi, djecu želimo upoznati i s trajnim vrijednostima i ljepotom poezije", kaže Milanka Čolović, voditeljica marketinga.

Pavao je dječak koji je odlučio putovati svijetom. Sa sobom nosi kovčeg odabranih stihova hrvatske dječje poezije u kojemu čuva svoju najvrjedniju  imovinu, to su gitara, nekoliko igračaka i pregršt pjesama koje nisu vidljive okom već srcem i osjećajima. Pavao na svom putovanju u druženju s drugima otkriva svoje tajne, osjećaje i misli kroz pjesme. Svaki trenutak njegovog života popraćen je stihovima poznatih dječjih pjesama Grigora Viteza, Dragutina Tadijanovića, Ratka Zvrka, Gustava Krkleca...

"Pjesmom Pavao ne uljepšava samo svoj život, već tu ljepotu prenosi na sve ljude koje susreće putem " kaže nam autor predstave i glumac Hrvoje Zalar. Inače, iako još uvijek zaigrani dječak, Pavao je tijekom godina od premijere 2000. do danas postao zapravo kazališni dvadesetogodišnjak, koji će uskoro proslaviti ogroman jubilej - 700. izvedbu diljem Hrvatske.
Želite li da na svom putu Pavao sretne i vas - dođite u subotu na Family day na Zrinjevac. Osim ove iznimne predstave, moći ćete uživati u nastupima dječjih zborova, u kreativnim, ekološkim i sportskim radionicama, a kao poseban gost na eventu nastupit će i pjevač Jure Brkljača.

Program Family day-a:

10.15 – 11.00 h Dječji zbor Kikići i genijalci

11.00 – 11.40 h Dječji zbor Zagrebački anđeli

11.45 – 12.00 h Povorka Međunarodni festival kazališta lutaka

12.00 – 12.15 h Glazbeni nastup Jure Brkljača

12.15 – 12.55 h Dječji zbor Zagrepčanke i dečki

12.55 – 13.20 h Predstava Pavao i njegov glavao (Gradsko kazalište Žar ptica)

Tekst: D. P.
Fotografije: privatni arhiv Gradskog kazališta Žar ptica

Najnovije

Najpopularnije