SOS Dječje selo Hrvatska u travnju je pokrenulo online kampanju #citajdoma, koju su u protekla tri tjedna podržale brojne poznate osobe iz javnog života. Cilj  kampanje je svoj djeci u Hrvatskoj, koja su u svojim domovima, uljepšati dan čitanjem priča te pozvati građane da donacijom od 10 kuna pomognu  u stvaranju sretnog djetinjstva za djecu u SOS Dječjim selima. To mogu učiniti slanjem SMS poruke sadržaja 10 na broj 705103.

Čitajući omiljene priče za djecu, kampanju su do sada podržali: Nevena Rendelli, Vanda Winter, Ecija Ojdanić, Domagoj Jakobović Ribafish, Pamela Ramljak, Mirna Maras, Renata Belc Krog i Ivana Pevec - Radio 101, Jelena Veljača, Damir Kedžo, Antonija Šola, Ida Prester, Antonija Pintarić, Goran Grgić, Arija Rizvić, Larisa Lipovac Navojec, a priče se mogu pogledati na Instagram, Facebook i YouTube kanalima SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Kampanja traje još nekoliko dana, a u posebnom, nedjeljnom izdanju povodom Majčina dana, priču "Ogledalce" ispričao će glumac i televizijski voditelj Janko Popović Volarić.

Tijekom protekla tri tjedna, brojni

građani priključili su se kampanji objavljujući priče na svojim profilima, a

SOS Dječje selo Hrvatska objavit će neke od njih, uz priče poznatih osoba,

tijekom finalnog dijela kampanje i to prema poznatom rasporedu, svakoga dana u

18 sati na svojim kanalima.

Glumica Vanda Winter pročitala je Šumu Striborovu.

Nevena Rendeli i njezine tri djevojčice uživale su u Šudnovatim zgodama šegrta Hlapića.

Fotografija: Shutterstock