Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vještica Hilary ide u operu (a idu i djeca!)

Nekoliko je prilika da svoju djecu na zabavan način upoznate s opernom umjetnosti, a tko bi u tome bio uspješniji od vještice Hillary?

Jednostavan i zabavan sadržaj, divna glazba, upoznavanje novog sadržaja na način zanimljiv i prihvatljiv djeci najmlađeg uzrasta, učinio je ovu predstavu iznimno popularnom. Samo troje izvođača svojom uživljenom igrom i pjevanjem u raskošnom prostoru kazališnog foyera, gdje se predstava izvodi, donose ovu veselu priču i uspijevaju dočarati raskošan svijet opere. Ovu jedinu opernu predstavu, namijenjenu najmlađima, onima koji će tek postati ljubitelji opere, preradio je i režirao Ivan Leo Lemo. Scenografkinja je Vesna Režić, kostimografkinja Mirjana Zagorec, a skladatelj Zvonimir Dusper.

U predstavi su nastupali kao Vještica Hillary Dora Lipovčan, kao Maria Bellacanta Gorana Biondić Ruško, Marija Kuhar Šoša, kao Vili Kristijan Potočki, Kazuhiro Tamari.

Predstava je 2011. proglašena najboljom na 11. naj, naj, naj festivalu, a Dora Lipovčan za ulogu Vještice Hillary dobila je nagradu kao najbolja glumica na tom festivalu.

Predstava je rasporedu 17. 11. i 8. 12. 2019. i 23. 1. 2020. u zagrebačkom HNK od 11 sati.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Luka Dubroja

Najnovije

Najpopularnije