Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Okusi Europe u Zagrebu

Proteklog vikenda na Europskom trgu obilježen je Dan Europe, događanje u kojem tradicionalno sudjeluju zemlje članice EU, a kojeg je organiziralo Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, u suradnji s Uredom za informiranje ...

Na samom početku događanja posjetiteljima su se obratili voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević, voditeljica Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj Violeta Staničić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić, potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Dražvni vrh na čelu s predsjednikom Vlade otvorio je obilježavanje Dana Europe

U sklopu događanja na Europskom trgu organizirana je i velika gastronomska fešta “Okusi Europe“ tijekom koje su veleposlanstva zemalja članica Europske unije omjerili snage u pripremi sendviča, prema svojim nacionalnim receptima te tradiciji. Vještine u spravljanju delicija ocijenjivao je stručni žiri pod kulinarskom palicom chefova Branka Ognjenovića, Nastasje Chiare Petrić i Mate Jankovića, koji su između 18 veleposlanstva odabrali pobjednika. To je Finska, a njihove pobjedničke sendviče pripremala je Francina Dass, kuharica u rezidenciji veleposlanika Finske.

Posjetitelji su imali priliku uživati i u bogatom glazbenom programu za koji su se pobrinule mlade glazbene zvijezde, Jure Brkljača, Marko Kutlić, Antonela Đinđić – Nela, David Temelkov i Jelena Žnidarić Zsa Zsa. Dječji zbor Zagrebački anđeli pod ravnanjem umjetničkog voditelja i dirigenta Vitomira Ivanjeka – Vite otvorio je događanje pjesmom te izmamio osmijeh brojnim posjetiteljima, a voditeljica programa bila je Doris Pinčić Rogoznica.

Jelena Žnidarić Zsa Zsa

Vitomir Ivanjek Vito, ravnatelj dječjeg zbora Zagrebački anđeli i Doris Pinčić Rogoznica

Tekst: press

Foto: Robert Gašpert

Tagovi

Najnovije

Najpopularnije