Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ove je godine svim srednjoškolcima dostupna besplatna prevencija raka uzrokovanog HPV-om

U sklopu javnozdravstvene kampanje „Druga prilika“, građani će na stručnoj javnoj tribini moći doznati sve o jedinom cjepivu protiv raka u svijetu

Udruga SVE za NJU, uz podršku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, pokrenula je javnozdravstvenu kampanju „Druga prilika“ s ciljem informiranja i educiranja javnosti o sigurnoj i učinkovitoj prevenciji nekoliko vrsta raka koje uzrokuje humani papilomavirus (HPV). U Hrvatskoj je već 11 godina dostupno cjepivo protiv nekoliko vrsta raka koje uzrokuje ovaj virus, a osim učenika i učenica osmih razreda, do 1. srpnja ove godine besplatno se mogu cijepiti i svi srednjoškolci u Hrvatskoj.

Upravo kako bi potaknula adolescentice i adolescente, ali i njihove roditelje, nastavnike i profesore na informiranje i razgovor sa stručnjacima o mogućnosti cijepljenja protiv HPV-a, udruga SVE za NJU, u suradnji s Gradskom četvrti Gornja Dubrava, poziva vas na javnu tribinu koja će se održati u ponedjeljak, 25. veljače 2019. u 17 sati u Kulturnom centru Dubrava (Dubrava 51a, Zagreb).

Cjepivo protiv HPV-a jedino je cjepivo protiv raka u svijetu, no zbog nedostatka informacija i brojnih predrasuda koje okružuju HPV infekciju i cijepljenje protiv HPV-a, procijepljenost u Hrvatskoj i dalje je nezadovoljavajuća. Javna tribina namijenjena je svim zainteresiranim građanima koji žele dobiti provjerene, znanstveno utemeljene informacije o mogućnosti besplatne prevencije bolesti uzrokovanih HPV-om, kao i sigurnosti cjepiva i zaštiti koju pruža u borbi protiv šest vrsta raka.

Tekst: press

Foto: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije