Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zagrebački anđeli® - Zagrebu za rođendan

U nedjelju, 27. 5. 2018. u 11:00 sati, dječji zbor i ritmika Zagrebački anđeli imali su svoj prvi samostalni koncert u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog

Uz svoje goste - klapu Kampanel, Miu Dimšić, PSK Petrinia, Zagrebačke mažoretkinje i zborove Iblerovci 77+ i Jarunski dečki, te poznatu voditeljicu Ivu Šulentić, napravili su pravi DJEČJI SPEKTAKL a i više od toga - na pozornici je bilo preko 200 izvođača od 3 do 93 godina koji su svi pjevali uživo. Umjetnički voditelj i dirigent Vitomir Ivanjek autor koncepta ovog koncerta, maestralno je vodio cijeli događaj koji je bio poput lijepe priče. U tome mu je pomogla i sestra Ines Ivanjek, koja je dirigirala nekoliko skladbi, a među ostalima i svoju vlastitu „Mama, volim te“, koja je upravo ovom prilikom bila praizvedena.

Da to ne bi bilo jedino iznenađenje i praizvedba, premijerno je bila izvedena i pjesma „Domovino moja mila“ autora Paška Melvana i Vitomira Ivanjeka, koju je uz Zagrebačke anđele otpjevala i klapa Kampanel, a dobila je najveći aplauz i simpatije publike. Pomno odabrani program mali, a zapravo „veliki“ Zagrebački anđeli sjajno su otpjevali i otplesali, za što su nagrađeni oduševljenjem publike. Na repertoaru su bile poznate dječje pjesmice (Nije lako bubamarcu, Loptica, Ludi mačak...), ali i mnoge novije autorske pjesme (Himna Zag. anđela, Ako nas trebate, Svi glasovi našeg zbora, Medvjed razmišlja, O, proljeće...). Koreografkinji zbora i ritmike, Sanji Hrgetić također velika pohvala za dobro osmišljene pokrete koji prate pjesmu, a koji nisu pretjerani. Grupe ritmike, koje uz Sanju vodi i Mia Crnčić, su također unatoč svojim godinama (pogotovo mlađa grupa), pokazale dobru uvježbanost i sjajno su se snašli na pozornici te obogatili dodatno već bogatu scenu koju su plesnim točkama „začinile“ poznate Zagrebačke mažoretkinje i sjajni plesači plesnog kluba Petrinia.

Gošća koju djeca obožavaju, ujedno i ovogodišnja dobitnica nekoliko Porina, pjevačica Mia Dimšić ponovno je oduševila publiku i uz gitaru zajedno s djecom otpjevala svoja dva hita: Život nije siv i Sunce, oblak, vjetar. Mnogim malim pjevačima se ispunila i želja: da zapjevaju zajedno s Miom Dimšić!

Ipak, najveće zanimanje publika je pokazala za jedinstvenu međugeneracijsku suradnju – najmlađih i najstarijih. Naime, jedni od gostiju, zborovi Iblerovci 77+ jedan su od najstarijih zborova u Hrvatskoj, a uz Jarunske dečke su zapjevali zajedno sa Zagrebačkim anđelima pjesme Tebi grade moj i Pričao mi djeda moj. Na oduševljenje publike, zborovi su bili toliko kompaktni i puni pozitivne energije, da to nije moglo ostati nezamijećeno, a nadamo se da će ih publika moći ponovno čuti zajedno.

Koncertu Zagrebu za rođendan bio je nazočan i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je u ime suorganizatora, Grada Zagreba i Gradskog ureda za obrazovanje u uvodnom govoru pozdravio sve izvođače i svima čestitao Dan grada Zagreba. Koncert, koji je bio u organizaciji Glazbenog svijeta j.d.o.o. popratili su brojni mediji, a vidno sretan umjetnički voditelj Zagrebačkih anđela, Vitomir Ivanjek na kraju koncerta je čestitao svim izvođačima i samo rekao da su se sav trud i muka - isplatili. Bio je to jedan nezaboravan doživljaj i sjajan dječji koncert kakvog već dugo nije bilo u velikoj dvorani Lisinski!

Tekst: Prof. Rozaida Sokolić

Foto: Z. Lugarić

Najnovije

Najpopularnije