Mama Lauren Anderson, podijelila je na svome TikToku neugodno iskustvo s Bellovom paralizom, i pokušala je ne biti očajna zbog ove rijetke trudničke tegobe.

@laurensk9home That time I was almost 39 weeks pregnant and developed Bell’s Palsy #bellspalsy#pregnancy#fyp#wtf#whyme♬ original sound - Lauren Anderson

'U 39. tjedanu trudnoće dobila sam Bellovu paralizu', izjavila je u videu i demonstrirala svoju nemogućnost pokretanja desne strane lica.

'Teško mi je jesti i piti, pričati ili bilo što raditi i jedva čekam roditi svoga sina', rekla je veselo.

Dijeleći svoju muku s pratiteljima, trudna Lauren se smije iako bi se većina žena osjećala prilično loše u njezinoj situaciji. Neke su pratiteljice prvi put čule da Bellova paraliza može biti jedna od trudničkih tegoba, a neke su bile sretne što nisu bile jedine s ovim simptomom.

Bellova paraliza je paraliza ili obamrlost mišića na jednoj strani lica, a uzrok ove pojave je nepoznat, no sumnja se da je riječ o oteknuću živca facijalisa kao reakciji na neku virusnu infekciju, pritisak ili otežanu opskrbu krvlju. Dobra je vijest što se oko 90 posto ljudi s ovom dijagnozom potpuno oporavi.