DarijaJelić, blogerica iz Crne Gore, otvoreno je ispričala svoju tešku priču o gubitku bebe i odluci liječnika da izvrši carski rez u 13. tjednu trudnoće. Fotografija koju je podijelila i teška priča koju je ispričala potresli su cijelu regiju.

"Ovo sam ja,

Prije točno mjesec dana, 11. kolovoza, izgubila sam bebu. Možda bih sve lakše podnosila da se i dalje ne borim s posljedicama, jer je doktorica odlučila izvaditi plod carskim rezom, iako sam bila trudna tek 13 tjedana. Bez veće pripreme odveli su me u operacijsku salu, navodno me uspavali, a onda sam sve čula i osjetila strašne bolove tijekom operacije. Izgubila sam puno krvi. Bilo je tu svakakvih priča - od toga da "moja trudnoća ne bi bila spašena ni u Houstonu da sam otišla", preko upale pluća, do toga da sam "trebala otići do onog doktora koji mi je rekao da ne trebam carski". I trebala sam, a nisam, i to je moja najveća greška! Sad imam infekciju reza koja je dovela do toga da imam dvije rupe od dva centimetra kroz koje mi se vidi mjehur!

Kasno smo tražili drugo mišljenje, točnije tri - i svi su bili šokirani, prvenstveno činjenicom da sam u 13. tjednu imala carski rez, a onda otvorene rane, točnije rupe na trbuhu! Tri privatnika, sva trojica užasnuti prizorom, odbili su uzeti ikakve novce. Predložili su mi da opet odem na operaciju, da očiste ranu i ponovno me zašiju. Od traume koju sam doživio u bolnici, prvo sam odbila, ali jučer sam opet operirana. Nosim puno konaca, ožiljaka, trauma, bolova, neprospavanih i uplakanih noći, a sve zbog doktorice koja nije znala, nije htjela i nije znala raditi svoj posao! Vjerojatno sam fenomen u svijetu s carskim rezom u 13. tjednu i, već duže vrijeme, zdravlje mi je ugroženo!

Srećom, tu je obitelj, moja najveća podrška!

Ovo je moja priča, patnja i bol, smještena u ovih nekoliko redaka, u najkraćoj verziji! Pazite kojem liječniku idete i kako vas tretiraju, ne dopustite da vas itko vrijeđa ili viče na vas. Pobunite se, reagirajte, jer su vaše zdravlje i život u pitanju!"