Zadnji trimester trudnoće uglavnom trudnicama proleti, a posla ima preko glave. Osim nabavljanja stvari za bebu i pranja odjeće, tu je još jedna obaveza – pakiranje torbe za rodilište. Ako je pred vama još tjedan ili dva do termina, dobro je da torba bude spremna jer nikad ne znate kada je beba odlučila izaći.

Osim obaveznih stvari, koje imate na web stranicama rodilišta, a koje bi trebale biti u torbi, postoje i one koje nisu obavezne, a uvelike će vam olakšati prve sate i dane nakon poroda.

mama u bolnici
Shutterstock 

Prema preporukama mama dodajemo na popis neke stvari za koje možda niste niti mislili da će vam trebati, a učinit će vam boravak u bolnici ugodnijim.

Natikače za tuširanje ili japanke

Ako vas užasava pomisao da se tuširate bosi pod bolničkim tušem, u torbu stavite i par japanki ili natikača koje podnose vodu.

Veliki ručnik za kupanje i ogrtač

Za svaki slučaj, ponesite svoj veliki ručnik za tuširanje. Također, puno vam je ugodnije ako sa sobom imate svoj ogrtač, pogotovo ako je hladnije doba godine, a osim toga možda ćete se osjećati ugodnije ako budete željeli izaći iz sobe.

Jastučići za dojilje

Nećete znati dok ne dođe vreme, ali mnoge mame tvrde da prvih dana nakon poroda mlijeko doslovno curi iz grudi, a tome problemu možete doskočiti ako u torbu spremite jastučiće za dojenje.

Sušilo za kosu

U bolnicama nije baš toplo, a ako sušite kosu nakon tuširanja, fen će biti od velike pomoći jer nećete morati mokre kose u krevet.

Odgovarajuća spavaćica

Jednostavno, kupite najveću spavaćicu bez rukava.

Grickalice

Kao prvo, jesti možete tek dva sata nakon poroda, a bit ćete gladni kao vuk. Sa sobom uzmite krekere, banana ili proteinsku pločicu, a mame toplo preporučuju gusti sok od kruške (jer potiče probavu).