Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TJEDNIMA SE PRIPREMALA ZA POROD U TIHOM OCEANU: 'Vjerovala sam da će beba pronaći svoj put'

Autor Sanja Matasić

Josy Peukert iz Nikaragve odlučila je roditi svoje treće dijete potpuno drukčije nego što je to učinila prije. Odabrala je za 'rodilište' Tihi ocean, a danima se pripremala za porod u moru.

 rodila u moru Izvor: Instagram

Josy Peukert je rodila bebu bez liječničke pomoći, takozvanim slobodnim porodom, na plaži Majagual u Nikaragvi. Na svome Instagramu objavila je nekoliko detalja, među ostalim, i trenutak kada svoju bebu drži u naručju dok su još povezane pupkovinom.

Josy kaže da je oduvijek željela roditi na plaži i da se za ovaj porod pripremala tjednima. U automobilu je imala je košaru s opremom za bebu, a redovito je pratila i plimu kako bi znala da je sigurno za rođenje bebe.

 ‘Kad se Bodhi rodio, zamotali smog a u ručnik, a ja sam se vratila u more i osvježila se. Kasnije sam se odjenula i s obitelji otišla kući da se odmorimo. Bodhi je rođen sa 3.500 grama’, ispričala je Josy za Daily News.

Njoj je ovo treća beba koju je donijela na svijet, a objasnila je i zbog čega se ovog puta odlučila na potpuno drukčiji porod.

‘Željela sam biti bezbrižna i slobodna. Prvi porod u bolnici je bio traumatičan, drugi je bio kod kuće. Nisam redovito išla ni na kontrole tijekom treće trudnooće, nisam znala ni termin poroda. Vjerovala sam da će beba sama znati pronaći put’, objasnila je Josy.

Možda će vas zanimati

Najnovije