'Drage moje kraljice, vjerujem da je svaka žena koja rodi kraljica, bilo prirodnim putem ili carskim rezom. Svaki porod je prekrasan i poseban trenutak za ženu koja stvara novi život i mijenja stvari uz puno boli, truda i odricanja.

Ovaj put moj porod je protekao prirodnim putem u pančevačkom rodilištu. Porodio me dr. Plećaš, jako divan čovjek, odgovoran prije svega. Sve pohvale za njegov rad i trud! Naravno, bilo je i primalja koje su fantastične, pa da vam ukratko ispričam.

Trudnoća je bila normalna, koristila sam utrogestan i par puta progesteron, ali sve u svemu bilo je ok.

Došao je i taj dan, srijeda 05.02.2020. godine. Ujutro sam, prema dogovoru o kontroli, došla u bolnicu. Utvrđeno je da sam otvorena tri prsta i po savjetu dr. Plećaša ostala sam na odjelu. Za mene je uključena opcija, slobodno ću to nazvati 'testnom indukcijom', da vide kako ću reagirati. Ako se ništa ne dogodi, sutra ujutro isto, a u petak će me konačno poroditi s indukcijom. Nakon tog prijema, nešto kasnije, oko 14 sati, napravljen je još jedan CT...

Mama koja se šminkala YUmama

 (Izvor: Yumama)

U tri i dvadeset mi je pukao vodenjak, a onda je uslijedila šminka. Naravno, sve sam već odnijela u rodilište. Dok traju kontrakcije kružim bokovima, a čim prestanu, šminkam se, jer šminka koju sam nanijela u 6:00 već je izblijedjela.

U 16 sati su me uveli u pripremu, napravili CT, klistir i dok je sve bilo gotovo kontrakcije su bile sve jače, ali podnošljive.

Plan je bio da dođe anesteziolog na epiduralnu, ali je zakasnio. U 17:15 odveli su me u rađaonicu. Malo sam hodala pa je došao moj doktor. Pregledao me u 17:25. Pokušala sam sići sa stola, ali sam osjetila da je porod počeo, nasmiješila sam se i rekla doktorici da rađam. Izašao je na trenutak, a babica koja je bila sa mnom došla je da poroditi me. I tako je sve počelo – rodila sam u 17:35 i sve je prošlo u redu. Izderala sam se, zašili su me, ali sve je izdržalo. Anesteziolog nije stigao na vrijeme pa sam rodila bez epiduralne, ali sam i ovaj put izdržala.

Pozdrav svim ženama! Dragi moji, vjerujte mi, šminka i frizura daju ženi neku moć, a taj osjećaj uredne i lijepe daje vam snagu za taj čin! Osjećaj je nevjerojatan.

Sve dolazi iz glave, samo polako, pozitivno i bit će okej.

Pozdrav svim mamama koje čekaju ovakav trenutak. Nadam se da ima još žena koje će izgledati posebno za svoj najljepši dan'.

Mama Aleksandra