Sve osobe rođene od 21. travnja do 21. svibnja pripadaju horoskopskom znaku Bika kojeg krase brojne pozitivne karakteristike. Za ove pripadnike zemljanih znakova kažu da su praktični, romantični, i spremni na izazove. No kakvi su roditelji? Doznajte u nastavku...

Bikovi (21. travnja - 21. svibnja)

Tpli i osjećajni roditelji koji će djetetu uvijek pružati sigurnost. Raduju se dolasku prinove, a bebinu će sobu urediti udobno i praktično. Svojem potomstvu daju mnogo ljubavi i pažnje, ali ako im dijete jako prkosi, Bikovi će pokazati svoju tvrdoglavu prirodu. Neće dopustiti da se dijete razmazi, nego će ga učiti kulturi i lijepom ponašanju, a strogi će biti samo ako je to nužno. Kako je Bik zemljani znak, takvi su roditelji prije svega realni i praktični i takve će osobine prenijeti i na svoje dijete. Odmalena će ga učiti vrijednosti novca, motivirati ga da štedi i ne troši olako svoj džeparac.

shutterstock_1926118676.jpg
Shutterstock Roditelji Bikovi odmalena će dijete učiti vrijednosti novca

To je vrijedan roditelj koji će svom djetetu pružiti sigurnu egzistenciju, naporno će raditi ne bi li potomstvu omogućio što bolje obrazovanje. Nastojat će da mu dijete ne bude uskraćeno, samo mora paziti da u tome ne pretjera. Pomagat će mu na sve načine, ali tu leži moguća opasnost da dijete postane previše ovisno o roditelju te nedovoljno samostalno. Bik je iznimno strpljiv roditelj koji će, ako treba, satima učiti s djetetom ili mu pomagati oko školskih zadaća. One najmanje učit će prvim koracima, čitat će im bajke i uspavljivati ih pjevušenjem. Naime, roditelji ovog znaka često imaju vrlo ugodan glas kojim lako mogu smiriti malu bebu.