U Virtualnoj učionici čekaju vas e-udžbenici školskog kurikuluma "Sigurnost djece na internetu" koji vam pružaju personalizirano okruženje za učenje, u kojem možete sami birati sadržaje - tekstove, primjere, prezentacije, plakate, stripove, vježbe, igre i kvizove koje ćete proučavati, kao i ritam kojim ćete samostalno prolaziti kroz sadržaje i usvajati ih. Obrazovni sadržaji donose i posebno istaknute okvire s predloženim dodatnim aktivnostima koje će poslužiti vama, roditeljima i učiteljima kako biste dobili više informacija o raznim temama. Takve dodatne aktivnosti potiču vas na samostalno i aktivno učenje, razvoj kreativnosti i maštovitosti, a ujedno vas pripremaju za cjeloživotno učenje.

Svi digitalni materijali imaju prilagođeni dizajn, čiji sadržaj se automatski prilagođava uređaju na kojem se prikazuje, što omogućuje lakše i pristupačnije korištenje.

Pročitajte više

virtualna-ucionica-za-skolarce-roditelje-ucitelje

Budući da je djeci igra još uvijek prioritet, neka usput bude i edukativna. Na ovim će stranicama pronaći brojne igre pomoću kojih djeca uče o autorskim pravima u slučaju da žele "skidati" pjesme, fotografije, objavljene članke... zatim o pristojnoj digitalnoj komunikaciji, orijentiranju u prirodi, kreiranju dobre lozinke i brojne druge korisne stvari koje bi svima nama trebale biti početni korak prema svijetu interneta...

virtualna-ucionica-za-skolarce-roditelje-ucitelje

Izvor: www.petzanet.hr