U današnjem vremenu mladi sve manje razgovaraju jer se komunikacija svodi na korištenje napredne tehnologije i skraćenice na društvenim mrežama. Stručni tim u kojemu su audio producenti i dugogodišnji radijski i televizijski voditelji odlučio je mladima pokazati tajne tehnike i vještine voditelja, glumaca i spikera te im time omogućiti potpunu slobodu izražavanja bez straha i nesigurnosti.

Rezultati koje su djeca nakon pohađanja Škole lijepog čitanja pokazali, iznimni su i poticajni za djecu i njihove roditelje, učitelje, djedove i bake.

Redovito čitanje knjiga iznimno je važno za razvoj mentalnog zdravlja: poboljšava pamćenje, analitičko razmišljanje i komunikacijske vještine; proširuje vokabular; povećava kreativnost i empatiju prema drugim ljudima te općenito poboljšava kvalitetu života.

Program je prilagođen dobi djeteta, a sastoji se od niza vježbi koje su temelj za stjecanje vještine lijepog čitanja. Prvi dio programa uključuje tehnike disanja, držanja i korištenja tijela.

skola-lijepog-citanja

Nakon savladavanja osnovnih tehnika, drugi dio programa usmjeren je isključivo na izgovor slova, riječi, naglašavanje, interpretaciju uz kombinirane vježbe disanja. Treći dio edukacije koristi obje naučene vještine s javnim govorom ili nastupom.

Edukacija se provodi na tri načina: u trajanju od mjesec dana, tri mjeseca ili tijekom cijele školske godine. U skladu s tim program je brži ili opširniji.

Škola lijepog čitanja vraća djeci volju za čitanjem, uči ih trikovima najboljih govornika te svojim učenicima omogućuje da samo jednom rečenicom u 30 sekundi pridobiju pažnju slušača.Usavršavanje vještine čitanja također daje priliku djeci posuđuju svoje glasove najpoznatijim likovima iz crtića te sa sudjeluju u snimanju reklama ili u dječjim radijskim emisijama.

skola-lijepog-citanja

www.slc.hr

Tekst i foto: Škola lijepog čitanja