Desetogodišnji princ George priprema se gotovo od rođenja za ulogu kralja. Trenutno je na prijestolju njegov djed kralj Charles III, a nakon njegove smrti kruna će pripasti Georgeovom ocu, princu Williamu. A sljedeći po redu je princ George koji je bio upoznat s idejom monarhije od ranog djetinjstva, dijelom zahvaljujući tome što mu je omiljeni crtić "Kralj lavova", izvijestio je Entertainment Tonight 2017. 

Biti kralj velika je uloga koju treba preuzeti, zbog čega su njegovi roditelji, djed i prabaka pripremali Georgea da jednog dana bude ponosni nositelj krune, piše Yumama.

Doznajte kojih 16 stvari uči od malih nogu, a sve iz razloga jer će jednog dana postati kralj.

1. Kad je saznao da će jednog dana biti kralj?

Oko sedmog rođendana princa Georgea, princ William i Kate Middleton rekli su mu da će on na kraju postati kralj. Naravno, kad se tako nešto objašnjava djetetu, vjerojatno je trebalo malo ublažiti - teško je odjednom ući u najsitnije stvari. Ali poanta je u tome da se George od malih nogu priprema razumjeti ovu zadaću.

2. Mahanje

Georgeove kraljevske dužnosti počele su puno prije nego što je imao 7 godina. William i Kate naučili su svog malog sina da maše fotografima i obožavateljima prije nego što je bio dovoljno star da progovori. Cijeli njegov život je pred očima javnosti, pa je logično da su htjeli da to rano počne priznavati.

undefined
Shutterstock 

3. Kraljevske ture

Još jedna stvar koju je George započeo kao beba bile su kraljevske ture. Sa samo nekoliko mjeseci otišao je s mamom i tatom u Australiju i Novi Zeland. Od tada je također putovao u Kanadu i Njemačku na kraljevske turneje svojih roditelja.

4. Poseban kraljevski portret

Otprilike u vrijeme kad mu je rečeno o njegovoj budućoj ulozi, George je također pozvan da se pojavi na posebnom snimanju fotografija samo za nasljednika. Snimljen dok je kraljica Elizabeta još vladala, portret prikazuje četiri člana kraljevske obitelji - kraljicu, tadašnjeg princa Charlesa, princa Williama i malog princa Georgea.

5. Provodio je vrijeme nasamo s prabakom - kraljicom

Kraljica je prije smrti odlučila nasamo razgovarati s Georgeom. Kako piše Daily Mail, kraljica Elizabeta se "potrudila provoditi vrijeme s njim". Možda je to učinila kao prabaka, ali s obzirom na to da je imala mnogo praunučadi, provođenje dodatnog vremena s Georgeom znači usaditi mu osjećaj da je monarh i nasljednik.

kraljica Elizabeta
ANDY BUCHANAN / AFP / Profimedia 

6. Sastanci s djedom, kraljem Charlesom

Sada kada je Charles kralj, navodno je mentor princu Georgeu kao što je to nekada činila njegova majka, navodi Express. Opće je poznato da se Charles osjećao pomalo zanemarenim od strane svog oca, princa Philipa - pa vjerojatno vrlo ozbiljno shvaća svoju ulogu Georgeova mentora.

7. Više javnih izlazaka

William i Kate pokušali su svu svoju djecu držati podalje od očiju javnosti što je više moguće, no s godinama je George malo više istupio. Uostalom, mora se naviknuti živjeti svoj život pred ljudima. William je Georgea vodio na sportske utakmice, a Kate ga je također vodila na razne sastanke i događanja.

8. Pravila putovanja - odvojeno od oca

Sada kada je George stariji, jedan aspekt njegova života uskoro će se u velikoj mjeri promijeniti. Jedno od kraljevskih pravila za zaštitu nasljednika je da ne smiju putovati zajedno. William nije tjerao Georgea da slijedi to pravilo dok je bio dijete, ali to neće dugo trajati. Kada navrši 12 godina, William i George će se morati voziti u odvojenim automobilima, avionima itd., kako se ne bi dogodila nesreća koja bi ih obojicu zadesila odjednom.

profimedia-0768204852.jpg
Profimedia Kraljevska obitelj snimljena ove godine na putu na uskršnju misu održanu u kapelici Sv. Georgea

9. Sam na događajima

Sva velška djeca sudjelovala su u kraljevskim događajima u različitoj mjeri, ali George je povremeno išao sam s jednim ili oba roditelja. Na kraju će moći obavljati kraljevski posao bez ikakvih roditelja. Ovakva samostalna putovanja pomoći će mu da se pripremi za vrijeme kada jednog dana bude morao voditi sam.

10. Ozbiljnije odijevanje

Prošli su dani George čarapa do koljena i udobnih hlačica. Prijelaz od Georgea djeteta do Georgea budućeg kralja već se dogodio u njegovom ormaru. Ovih ga se dana često može vidjeti u elegantnim odijelima kakva bi nosio i njegov tata. Ako je također naslijedio majčin smisao za modu, bit će prilično dobro odjeven kralj.

11. Protokol učenja

Kraljevski protokol je vrlo strog kada se radi o tome tko kojim redoslijedom ulazi u događaje. George se pridržavao ovog pravila kada je prisustvovao krunidbi ispred svoje mlađe sestre, princeze Charlotte. Možda su braća i sestre i djeca, ali na kraju dana George je drugi po redu, a Charlotte treća.

12. Povezivanje s javnošću

Georgeovi roditelji često hodaju gore-dolje u dugim redovima obožavatelja pozdravljajući što više mogu. George je također učio kako komunicirati sa svojom publikom, na primjer kada je pozdravio ljude ispred crkve u Sandringhamu na Božić prošle godine.

16 stvari koje princ George mora naučiti kao budući kralj

13. Pohađa očevu školu

George bi uskoro mogao krenuti očevim stopama i pohađati koledž Eton. Ljudi su u ljeto 2023. izvijestili da je mladi princ viđen u obilasku kampusa sa svojim roditeljima. Za budućeg kralja nije uvjet da ide u Eton, ali to je prilično prestižna škola za kraljevsku obitelj.

14. Posebna uloga u krunidbi djeda

Charles je bio premlad da sudjeluje u krunidbi svoje majke, ali kralj se pobrinuo da uključi Georgea u svoju krunidbu u svibnju 2023. George je izabran da bude djedov paž časti tijekom ceremonije, prema Peopleu. To je mladom princu omogućilo pobliži uvid u to kakva će biti njegova budućnost jednog dana, piše Coffemom.

15. Zauzimanje stava

Iako je možda mladi član kraljevske obitelji, George već zna kako tražiti ono što želi. Za krunidbu je George navodno pitao kralja Charlesa može li promijeniti uniformu paža. Prema Mirroru, George nije želio nositi bijele tajice i da ga zadirkuju u školi. Nakon što je zamolio, Charles je dopustio Georgeu da umjesto njega nosi hlače.

16. Nasljeđe oca i djeda

I princ William i kralj Charles ulažu puno vremena u dobrotvorne svrhe za zaštitu klime i očuvanje. To je njihova velika strast, a prema časopisu People, maleni George strastveno brine i za okoliš. William je rekao da je već u dobi od 8 godina George bio frustriran koliko se smeća nakupilo oko njegove škole.