Disney i Pixar stvorili su još jedan film. Međutim, ovaj je više u duhu Disneyevih filmova, nego tipičnih Pixarovih uradaka. Ono što je pomalo zbunjujuće kod ovog filma je to što je animiran baš kao tipični film za djecu, međutim bavi se temama koje su im poprilično strane i nerazumljive, pa čak i odbojne. Naime, okosnica filma je zabranjena ljubav odraslih elementa vode i vatre, odnosno pripadnika različitih skupina. Kroz cijeli film se stavlja naglasak na njihova udvaranja i prepreke s kojima se susreću. Odnosno, kroz njihovu ljubavnu priču progovara se o izazovima s kojima se suočavaju imigranati. Isto tako nastoji se ukazati na predrasude i uvjerenja koja nosimo prema drugima, ali i sebi. I koja nas ponekada koče i onemogućavaju da ostvarimo svoj potencijal i želje. Također je naglašeno koliko je važno slušati sebe i svoje želje. Ponekada, želeći udovoljiti najbliskijima i društvu, umjesto da težimo svojim snovima, mi trčimo za tuđima. Što onda uzrokuje nezadovoljstvo i frustraciju, baš kao i kod glavne junakinje.

Film je sinkroniziran na hrvatski jezik i prikazuje se u 2D, 3D i 4DX formatu.

profimedia-0780748655.jpg
Profimedia ELEMENTAIRE ELEMENTAL 2023 de Peter Sohn COLLECTION CHRISTOPHEL © Walt Disney Pictures - Pixar Animation Studios dessin anime; animation; cartoon,Image: 780748655, License: Rights-managed, Restrictions: Restricted to editorial use related to the film or the individuals involved (producers, directors, authors, actors, etc.) The rights of publicity of any person depicted in the photos are not granted Mandatory credit of the film company and photographer, Model Release: no, Credit line: Walt Disney Pictures - Pixar Ani / AFP / Profimedia

Za djecu: Djeci od 8 + će zasigurno biti zanimljivo gledati svijet koji je stvoren i simpatični likovi. Međutim, prema našem mišljenju, iako se radi o animiranom filmu, prije svega je namijenjen odraslima. Naime, mnoge reference i teme usko su vezane za njih i djeci neće biti razumljive niti bliske.

Za roditelje: Zabavni likovi, slapstick gegovi.

Nasilje:Nasilja se obično vidi u scenama s elementima vatre koji slučajno uzrokuju neugodu i štetu drugim elementima.

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih prizora.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode. Samo udvaranja.

Tempo: Tempo je prilagođen djeci.

Kids friendly Elemental.jpg
Promo 

Osvrt: Iva Brčić