Blizanci su veliki mislioci, vole puno čitati, puno pisati i puno pričati. Ako imate dijete Blizanca ono bi moglo uvijek postavljati pitanja ili vas obasipati zanimljivim činjenicama i spoznajama. Prirodno su znatiželjni i vjerojatno će biti odlični u školi, jer vole učiti nove stvari. Također su poprilično omiljeni u društvu pa neće imati puno problema sa sklapanjem prijateljstava. Međutim, ono s čim ćete imati problema je kako primiriti svoje dijete. Budući da im misli jure sto na sat lako ih je omesti. Stalno razmišljaju kojom se aktivnošću žele baviti iduće sekunde i skloni su mijenjanju mišljenja. U jednom trenutku će snažno željeti jednu stvar, a već nekoliko sati kasnije prijeći će na nešto drugo. Blizancima je potrebna stalna mentalna stimulacija, inače postaju tjeskobni i nervozni. Možda biste ih s vremena na vrijeme trebali izvesti van i zabaviti ih nekom fizičkom aktivnosti. To će im pomoći da angažiraju svoje tijelo, ali i um.

shutterstock_2207032407.jpg
Shutterstock Mali Blizanci su prirodno vrlo snalažljivi i lukavi


KAKO SE SLAŽU S VAŠIM ZNAKOM?

Ako ste vatreni znak...
Ako ste u horoskopu Ovan, Lav ili Strijelac odnos vam je odličan. U savršenoj ste ravnoteži, jer možete njihove ideje sprovesti u djelo. Blizanci imaju snažnu energiju, baš kao i vi, pa biste vrijeme često zajedno trebali provoditi izvan kuće. Vaše dijete želi uzbuđenje u životu i najbolje se osjeća u društvu drugih ljudi. Prijavite ih na tečajeve plesa, nogometa ili gimnastike. Međutim, oboje imate tendenciju započinjati nekoliko aktivnosti odjednom i ubrzo nakon toga izgubiti interes. Zato pokušajte odabrati jedan hobi i držati ga se. Budući da ste oboje snažne osobe, često ćete nepotrebno raspravljati. Blizanci vole šokirati riječima, naučite ne uzimati k srcu djetetove uvrede.

Ako ste zemljani znak...
Ako ste Bik, Djevica ili Jarac možda ćete uvidjeti da je vaš pristup životu potpuno drugačiji od onog vašeg djeteta Blizanca. Oni žele da svaki dan bude drugačiji, dok se vi volite držati rasporeda. Blizanci žele raditi nekoliko različitih stvari odjednom, pa poradite na vlastitom strpljenju i pokažite djetetu da dobre stvari dolaze onima koji čekaju. Možete im pomoći da se bolje usredotoče i završe neki projekt do kraja. U isto vrijeme pokušajte biti otvoreniji prema njihovom viđenju svijeta. Umjesto da vas frustriraju sva njihova pitanja, surađujte s njima. Ako su jako zainteresirani za dinosaure, otiđite u knjižnicu i prelistajte knjigu na tu temu.

shutterstock_535152550.jpg
Shutterstock Ako ste vatreni znak Blizanci imaju snažnu energiju, baš kao i vi, pa biste vrijeme često zajedno mogli provoditi izvan kuće

Ako ste zračni znak...
Ako ste Blizanac, Vaga ili Vodenjak govorite istim jezikom kao i vaše dijete Blizanac. Komunikacija je ključna za međusobno razumijevanje, tako da većinu zajedničkog vremena provodite razgovarajući. Kad dijete odraste, jer ste tako slični, između vas će se razviti lijepo prijateljstvo. I vi i vaš maleni Blizanac ste društvena bića, naučite ga kako da prigrli svoju individualnost i da se ne uspoređuje s vršnjacima u školi. Blizanci također imaju tendenciju biti pretjerano
zaokupljeni detaljima, pa ih uključite u igre koje provociraju njihov um i otvaraju ih alternativnim načinima razmišljanja.

Ako ste vodeni znak...
Ako ste Rak, Škorpion ili Riba nije vam lako s djetetom Blizancem. Vas vode emocije, a vaše dijete um. Međutim, možete pomoći djetetu da razvije svoju nježniju stranu tako da nauči svirati instrument kao što su klavir ili flauta. Tu ima toliko sitnih detalja na koje se treba usredotočiti odjednom, a oni to vole. Crtanje i slikanje također im mogu dati oduška. Problem se krije i u činjenici da vi želite ostati kod kuće, a vaše dijete želi izlaziti i igrati se. Izađite u susret njihovim potrebama, ali u isto vrijeme postavite čvrste granice. Vi ste roditelj koji daje, a vaše dijete Blizanac bi moglo iskoristiti vašu „mekanu“ narav kako bi dobilo što želi. S druge strane dijete Blizanac vam može pomoći da izađete iz zone udobnosti i upoznate ljude i mjesta koja inače ne biste.