Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novosti pred početak škole: Kako se odvija već treća školska godina pod pandemijom, za školarce blaže mjere!

Kako se bliži početak nove školske godine, vjerojatno ste se pitali kakve će biti epidemiološke mjere za školarce, hoće li i ove godine biti češće online nego u svojim klupama i među svojim vršnjacima

 početak škole

Na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja objavljene su detaljne upute o novim epidemiološkim mjerama u vrtićima i školama, a mi donosimo one koje su promijenjene u odnosu na prošlu godinu.

Dakle, kada je riječ o osnovnoškolcima od prvog do petog razreda, tijekom ove školske godine moći će se u određenoj mjeri miješati, a dopustit će im se i direktna nastava izbornih predmeta, dopunske i dodatne nastave.

Viši razredi osnovnih škola moći će mijenjati učionice, a omogućit će im se i uporaba kabineta te bavljenje sportskim aktivnostima u školi, ali će školske sportske dvorane i dalje biti zatvorene za rekreativni sport.

Roditelji, ako su vam nedostajali roditeljski sastanci uživo, razveselit će vas vijest da ćete s razrednicima i učiteljima moći razgovarati uživo, ali uz nošenje zaštitnih maski i poštivanje razmaka od dva metra te prozračivanje prostorija. No vaša će obaveza i dalje biti mjerenje temperature svojoj djeci prije polaska u školu.

Što se tiče maski i cijepljenja, za nastavnike su maske obavezne, ali i za učenike ako je nemoguće održati socijalnu distancu od dva metra. Kako 50% prosvjetnih radnika nije procijepljeno, ministar Radovan Fuchs potiče na procjepljivanje osoblja koje radi u prosvjetnim ustanovama.

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je da su zbog mentalnog zdravlja djece relaksirane epidemiološke mjere, a cilj je da škole ostanu otvorene uz poštovanje mjera.

Tekst: Sanja Matasić

Foto: Shutterstock

Najnovije

Najpopularnije