Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upisi u srednju školu: Najvažniji datumi koje morate znati!

Pred osmašima i njihovim roditeljima stresno je razdoblje prijave u srednjoškolske programe i iščekivanje rezultata. Možda kada pročitate hrpu datuma, koji su važi za vas i vaše dijete, pomislit ćete kako je sve jako komplicirano, ...

upisi u srednju

Kraj je školske godine, ocjene su uglavnom zaključene, a osmaše čeka napetih mjesec dana iščekivanja u koju će se srednju školu upisati.

Otprilike 38 tisuća hrvatskih osmaša počelo se prijavljivati u elektronički sustav upisa u srednje škole (NISpuSŠ) još 24. svibnja, čime je započeo proces upisa u srednje škole.

Kao što je to bilo dosad, učenici se u srednje prijavljuju elektroničkim putem preko mrežne stranice Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole.

Kandidati, koji osnovnu završavaju u redovitom sustavu obrazovanja u Republici Hrvatskoj ove godine, u svojoj osnovnoj školi dobivaju elektronički identitet iz sustava [email protected], tj. korisničko ime i lozinku s kojima se prijavljuju u sustav te će prilikom prve prijave dobiti PIN. PIN se prima SMS-om na broj mobitela unesen u sustav, a ako kandidat ne posjeduje mobilni telefon, može navesti broj mobilnoga telefona nekoga od ukućana ili rođaka.

U slučaju gubitka PIN-a, s istog broja koji je unesen u sustav, iz mobilnih mreža Republike Hrvatske poslati SMS poruku sadržaja OPET na broj 888777 nakon čega će kandidatu biti dostavljen novi PIN.

Najnovije

Najpopularnije