Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvaranje škola izazvalo žustru raspravu na društvenim mrežama. Moguće je i da će se samo niži razredi vratiti

 povratak u školu nakon pandemije koronavirusa i nastave na daljinu

"Otvorite škole, jer ovo što je pogodilo našu djecu gore je od korone. Izoliranost od svega što čini djetinjstvo"; "Nikako ne otvarati škole! I ovako je stresno, a što bi tek bilo da se vrate u školu i počnu ih rešetati testovima!", "Ne razumijem roditelje: prvo se bune da im je teško jer moraju učiti s djecom, a sada ne žele otvaranje škola!; "Otvorite škole i prestanite s ovom farsom, da mogu dijete konačno odvesti na prijeko potrebne terapije!". Nakon objave teksta da se razmišlja o otvaranju škola u Hrvatskoj nastavi li se povoljna epidemiološka situacija, užarila se naša Facebook stranica od vaših komentara. Kao što se moglo i očekivati, mišljenja su podijeljena; možda malo prednjači stav o tome da bi školu ipak trebalo završiti na daljinu, no puno je i onih naših čitatelja koji su za povratak u školske klupe, ali i u vrtiće, s obzirom da će popuštanje mjera značiti i povratak roditelja na posao, a kamo onda s djecom, posebice onom najmlađom.

"Svaka čast nastavnicima, zaista se trude!", komentirala je jedna čitateljica, no većina vas je zauzela stav kako je škola na daljinu, ipak, u najvećoj mjeri dodatan posao za roditelje te da je upitno s kakvim će znanjem djeca, posebice ona u višim razredima, krenuti u novu školsku godinu.

Bilo kako bilo, koronavirus je uvelike promijenio naših život i funkcioniranje, a i popuštanje mjera definitivno neće značiti povratak na staro, na onaj način života koji smo poznavali. Na to nas neprestano upozoravaju i iz Kriznog stožera, iz kojeg su najavili kako će s detaljnim planom popuštanja mjera izaći do kraja tjedna. Neslužbeno se doznaje kako se razmatra "scenarij" da se u školske klupe vrate djeca nižih razreda osnovne škole, kao i ona djeca vrtićke dobi koja nema tko čuvati.

"Mogući su popusti u nekim mjerama zabrane, no sve daljnje odluke koje će donositi Vlada u suradnji s Kriznim stožerom, ovisit će o epidemiološkoj situaciji. Koliko je meni poznato, nastava u školama i na fakultetima teče dobro i nema potrebe da ova akademska godina ne završi online", rekao je na press konferenciji Kriznog stožera u utorak, 21. travnja, ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak. Inače, u posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što daje ukupnu brojku od 1908 zaraženih. Nažalost, jedna osoba je preminula, tako da je u ovom trenutku od koronavirusa u Hrvatskoj život izgubilo 48 osoba.

Tekst: D. P.
Fotografije: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije