Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJKE U JAPANU NIKAD NE VOZE DJECU U KOLICIMA: Stručnjaci objašnjavaju koja 2 razloga stoje iza ovog fenomena

Autor Roditelji.hr

Četiri od pet žena u Japanu dijete nosi na leđima ili u nosiljci, kolica uopće ne koriste

 Zašto majke u Japanu nose djecu i ne voze ih u kolicima? Izvor: Shutterstock

Nekada davno majke u Japanu su morale na rižina polja voditi i svoje bebe stoga je nošenje djece u kimonu ili himou stoljećima uobičajeno. Tijekom industrijalizacije 1930-ih kimono su zamijenile komercijalne nosiljke za bebe koje žene ondje koriste i danas. Dva su zanimljiva razloga za to zašto su kolica toliko nepopularna?

1. Veza između japanskih majki i njihovih beba iznimno je jaka, upravo zato što se toliko cijeni rani fizički kontakt. Prema istraživanju koje je u Japanu provedeno na 12 beba, one koje su majke nosile osjećaju se opuštenije i imaju sporiji rad srca od beba koje sjede u kolicima, bez obzira na dob majke ili brzinu hoda.

2. Budući da mnoštvo Japanaca koristi javni prijevoz, majke koje žele obilaziti Tokio ili druge gradove autobusom, podzemnom željeznicom ili vlakom traže praktična rješenja. Stoga svoje bebe radije nose u nosiljci. Na taj način ne moraju brinuti da će im kotači kolica zapeti dok ulaze i izlaze iz autobusa ili vlaka.

 profimedia-0043387626.jpg
U Japanu je popularna tradicionalna nosiljka „onbuhimo“, napravljena od mekane tkanine s namjerom da mame nose djecu na leđima
Izvor: Profimedia

 Izvor: Zadovoljna.rs

Možda će vas zanimati

Najnovije