Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TREBATE LI BEBINU ODJEĆU PRATI ODVOJENO? Bebina koža je osjetljiva pa se pridržavajte osnovnih pravila

Kako su bebe osjetljiva bića, s imunitetom u razvoju, i kod pranja njihove odjeće dobro se pridržavati nekih pravila.

 pranje bebine odjeće Izvor: Shutterstock

Jedna od čestih pitanja koje roditelji postavljaju je mogu li bebinu odjeću prati s odjećom ostalih članova obitelji. Na tu temu ne postoji jedinstveni stav stručnjaka, ali većina ih savjetuje da, ako je i perete s ostalom odjećom, trebate se pridržavati određenih pravila.

Bebina koža, ali i imunitet vrlo su osjetljivi, posebno prvih mjeseci života, i to je glavni razlog zašto je ipak sigurnije njezinu odjeću prati odvojeno. No kako to nije ekonomično jer je riječ o malenoj odjeći pa vam treba poprilična zaliha čiste dok ne napunite perilicu, bolje je usvojiti neka pravila pranja kojima ćete ‘jednim udarcem pogoditi dvije mhue’.

 bebina odjeća ispred perilice Izvor: Shutterstock

Ako ste, dakle, odlučili perilicu napuniti i ostalim rubljem, neka to bude isključivo ono koje se pere na visokoj temperaturi, odnosno 90 stupnjeva. Jedino na taj način možete odstraniti sve bakterije i gljivice. Važno je i da deterdžent koji koristite bude prilagođen osjetljivoj bebinoj koži.

Koristite onaj namijenjen za bebe i izbjegavajte omekšivač rublja. No ako bez njega nikako ne možete, rublje isperite dvaput.
Ipak, rublje prije pranja sortirajte. Naime, nemojte s dječjom odjećom prati kuhinjske krpe ili jako zamazanu odeću, a donje rublje perite odvojeno jer neke gljivice i bakterije mogu biti otporne i na visoke temperature.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Najpopularnije