Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZBLIŽAVANJE TATE I BEBE: Mama otkrila kako je partneru pomogla da se poveže s djetetom

Autor Jelena Pervan

Provodi li vaš partner dovoljno vremena s bebom ili mu možda stojite na putu?

 tata se igra s bebom Izvor: Shutterstock

Mame se sa svojim bebama imaju priliku povezivati od još od pozitivnog kućnog testa, a budući da donose djecu na svijet, mnoge odabiru i dojiti, ostati na roditeljskom dopustu s bebom, činjenica je da imaju više prilika za stvaranje odnosa nego tate. Mama Sarah Kulchar za The Bump je ispričala kako je podržavala svog partnera da se bolje poveže s njihovim sinom, a i da uzme predah za sebe. 

Uključite ga u hranjenje

Sarah je dojila svog sina i to je vrijeme koristila za povezivanje s njim, a tatu je uključivala u hranjenja tako što je provodio vrijeme s njima i pomagao bebi u podrigivanju. To je postao njihov obiteljski ritual. 

Njihovo vrijeme za maženje

Večeri s malim bebama mogu biti kaotične, od pokušaja hranjenja, presvlačenja, kupanja, a tu je i rad po kući priča Sarah i savjetuje kako je večer idealno vrijeme za povezivanje tate i bebe. Njezin je partner večernje trenutke koristio za maženje sa sinom, a ona bi za to vrijeme obavila ono što preko dana ne bi stigla.

 tata mijenja pelene Izvor: Shutterstock

Neka kupanje bebe bude obiteljski ritual

Većina beba uživa u masažama za vrijeme kupanja pa je to idealno vrijeme za obiteljsko povezivanje. Sarah priča kako je njen partner zadužen za pranje bebina tijela, a ona mu pere kosu te naglašava kako uživa promatrati kako njezin partner razvija samopouzdanje dok drži njihovog sina za vrijeme kupanja. 

Uključite partnera u jutarnju rutinu

Svaka obitelj ima svoju jutarnju rutinu, a Sarah priča kako je zadatak njezinog partnera pripremiti bebu za početak dana. On sinu mijenja pelene i oblači ga, a zatim se njih dvoje druže dok se ona ne pripremi za dan. Tvrdi kako jutarnja druženja mnogo znače njezinom partneru jer nakon toga odlazi na posao. 

Neka čita bebi priču za laku noć

Ovo je divan način da se beba upoznaje s tatinim glasom i da ga vezuje uz opuštanje i odmor. Sarah savjetuje da partner sam odabere koju će knjigu čitati jer će to biti bebin prvi susret s maminim i tatinim ukusima i preferencijama.

 tata i beba Izvor: Shutterstock

Neka imaju nešto samo za sebe

Sarah priznaje da kao mama ponekad voli imati kontrolu nad svime, ali kaže kako je najbolje što može pokloniti svom partneru mogućnost da se s bebom ponaša na svoj način. Bilo da joj čita knjigu, igra se ili je masira, tata i beba mogu doživjeti prekrasne trenutke, ako mama ponekad otpusti kontrolu nad svim, kaže Sarah.

Možda će vas zanimati

Najnovije