Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PEDIJATAR KOJI SMIRI UPLAKANU BEBU DOK SI REKAO 'KEKS': Metoda koju svaki roditelj može primijeniti

Liječnik i otac šestero djece pokazuje kako umiriti uplakanu bebu, i tvrdi da je metoda 100 posto učinkovita

 Kako umiriti bebu koja plače Izvor: YouTube screenshot

Malene bebe, pogotovo u dobi do 3 mjeseca, često je teško umiriti, a razlog plakanja i nervoze nagađate pa dok ne pogodite, kao 'ćorava koka'. Nije lako slušati plakanje, a ako nikako ne možete pogoditi razlog nezadovoljstva vašeg mališana, frustrirani ste i nervozni. I tu počinje krug. Jer, opet, beba osjeti vašu nervozu pa je još neraspoloženija i spremnija za plakanje. Hm, i uz to, baš je odlučila raditi na širenju kapaciteta pluća. Znači, osuđeni ste na barem sat vremena torture plakanjem, u najboljem slučaju.

Pedijatar Robert Hamilton, iz Santa Monice u Kaliforniji, inače otac šestero djece, zagovornik je jedne metode umirivanja beba koja, barem dok gledate njegovu demonstraciju, učinkovito djeluje na svako uplakano novorođenče koje je on primio u ruke. Riječ je o tehnici The Hold, a ovaj je pedijatar u svome filmiću opisuje u najsitnije detalje da će vam je biti posve lako primijeniti.  

Mnogim je roditeljima njegova metoda doslovno promijenila život, što govori i činjenica da je video dr. Hamiltona postao viralan i da ima gotovo 6,5 milijuna pregleda.

U snimci, doktor tješi mališana koji je upravo dobio cjepivo. Prije primjene metode The Hold, beba Ashton vrišti da se roditeljima ledi krv u žilama. No nakon što dr. Hamilton sklopi bebine ruke na prsima, podupre mu glavu, a zatim, držeći Ashtona za guzu, nježno poskakuje gore-dolje, plač prestaje. U potpunosti.

Sve kretnje moraju biti nježne, bez trzaja i žestokih pokreta, savjetuje liječnik. Važno je koja se ruka prva stavlja na bebina prsa. Prva je desna ruka, a zatim lijeva i to daje magične rezultate.

Kut pod kojim držite dijete također je ključan. Pod kutom od 45 stupnjeva, glava i vrat su pravilno poduprti.

Evo četiri koraka za korištenje metode dr. Hamiltona:

  • Preklopite bebi ruke na prsima
  • Nježno pričvrstite ruke
  • Svojom rukom poduprite bebinu guzu
  • Ljuljate je pod kutom od 45 stupnjeva

E samo kada bi još ova tehnika djelovala i na toddlere s tantrumom...

Možda će vas zanimati

Najnovije