Put do majčinstva nije bio lagan za glumicu Anne Hathaway. Sa suprugom Adamom Schulmanom ima dva sina, sedmogodišnjeg Jonathana i trogodišnjeg Jacka, a sada je progovorila o gubitku trudnoće s kojim se nosila prije nego što je rodila prvo dijete.

Svaku večer na pozornici je glumila da rađa

Njezin gubitak samo je pogoršala činjenica da je u to vrijeme glumila trudnicu u predstavi i svake večeri glumila je scenu porođaja. Iako je u početku šutjela o gubitku, nedavno je odlučila podijeliti više o svom iskustvu i tome koliko borba s plodnošću može biti teška za žene. 2015. godine, dok je glumila u off-broadwayskoj predstavi Grounded, doživjela je spontani pobačaj.

"Prvi put mi nije išlo. Radila sam predstavu i svaku sam večer morala rađati na pozornici", priznala je u intervjuu za Vanity Fair.

U predstavi je glumila pilotkinju borbenog aviona F16 čija se karijera prekinula nakon što je neočekivano ostala trudna. Anne je tad odlučila tajiti gubitak bebe. "Bilo je previše držati to u sebi dok sam bila na pozornici pretvarajući se da je sve u redu", rekla je. Na kraju je ispričala bliskim osobama, svojim sestrama. 

U objavi druge trudnoće dala je podršku svima koji prolaze kroz "pakao neplodnosti"

Također u ovom intervjuu osvrnula se i na objavu svoje druge trudnoće 2019. na Instagramu, koju je tada podijelila, izravno obratila ženama koje su možda imale problema s plodnošću.

"Za sve koji prolaze kroz pakao neplodnosti i problema sa začećem, molim vas, znajte da ni meni nije sve išlo jednostavno ni s jednom od mojih trudnoća", napisala je. "Šaljem vam dodatnu ljubav."

"S obzirom na bol koju sam osjećala dok sam pokušavala zatrudnjeti, bilo bi neiskreno objaviti nešto posve sretno kad znam da je priča mnogo kompliciranija od toga za sve. Stvarno je teško nešto toliko željeti i pitati se radiš li nešto krivo", objasnila je.

41-godišnja mama uvijek je bila iskrena o poteškoćama s kojima se suočavala na svom putu do majčinstva. Tijekom intervjua 2022. za časopis WSJ , rekla je: "Postoji ta tendencija da se trudnoća, rađanje djece prikažu u jednom svjetlu, kao da je sve to pozitivno. Ali iz vlastitog iskustva znam da je mnogo kompliciranije od toga."

"A kada saznate da i drugi dijele vašu bol, znate da niste izolirani u svojoj boli.' Mislim, čega se imate sramiti? Ovo je tuga i to je dio života."