Kad muškarce pitate koje bi osobine trebala imati žena koju vide kao majku svoje djece mogu smisliti cijeli popis. No pronaći nekoga sa svim tim kvalitetama koje traže malo je vjerojatan scenarij. Ili možda nije... Provjerite u nastavku.

1. Mora biti obrazovana

Većina očeva bi voljela da je majka njihovog djeteta dobro obrazovana. Razlog: kako bi mogla imati vlastitu karijeru i u financijskom smislu doprinijeti obitelji. Još uvijek postoje muškarci koji bi radije da njihova partnerica ostane kod kuće i brine o djeci, no sve više muškaraca voli samostalne i ambiciozne žene.

2. Mora barem donekle biti lijepa

Koji muškarac ne želi da njegova žena izgleda dobro, osobito kada je u pitanju majka njegove djece? Naime, po vašim crtama lica on procjenjuje vaš genetski materijal. Ako već sam muškarac nije tako zgodan, onda se nada da će partnerica biti ta koja će svoje dobre gene prenijeti na djecu. No razlog radi kojeg procjenjuje vaš izgled nije isključivo tako površan. Na temelju toga on će zaključiti i puno stvari o vašem, a onda i o zdravlju vaše djece.


3. Mora biti psihički stabilna

Nije potrebno spominjati da gotovo svi muškarci žele da majka njihove djece bude psihički stabilna. Naravno, teško je procijeniti koliko je netko zapravo stabilan dok ne započnete zajednički život. Ili što zapravo nekome znači psihička stabilnost.

4. Treba biti plemenita

Muškarci traže ženu koja ima dobre moralne vrijednosti koje će jednog dana prenijeti djeci.

shutterstock_259283876.jpg
Shutterstock Prva stvar koju muškarci očekuju od majke svoje djece je da bude obrazovana i da financijski doprinosi njihovoj zajednici


5. Mora imati smisao za humor

Važno je zabavljati se i smijati se zajedno. Smijeh je zarazan. Ako vaše dijete odrasta gledajući vas dvoje kako se smijete jedno drugom, ono će također pokupiti vaš smisao za humor.


6. Mora biti iskrena

Svatko tko je u sretnom braku dugi niz godina reći će vam da je iskrenost važna kvaliteta. Oba roditelja moraju biti iskrena i trebaju moći naučiti djecu koliko je važno uvijek biti iskren. Ako niste iskreni prema svom djetetu, ono će na kraju biti neiskreno prema vama.


7. Mora znati slušati

Mnoge se žene žale da ih muškarac nikada ne sluša. No, vrijedi i obrnuto. Muškarac želi ženu koja će ga slušata dok govori o stvarima koje ga zanimaju. A to osobito traži u partnerici s kojom planira podijeliti roditeljske obveze


8. Treba biti strpljiva

Odgoj djece zaista zna biti iscrpljujuć. Većina muškaraca se stoga slaže da je iznimno važno da njihova partnerica ima strpljenja.

shutterstock_340187684.jpg
Shutterstock Psihički nestabilne žene nisu poželjne kao majke, no nisu definirali što misle pod psihičkom nestabilnosti

Izvor: Babygaga