Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STRUČNJACI ZNAJU KOLIKO ODNOSA TJEDNO IMATI DA DOBIJETE BEBU: Evo zašto nije dobro voditi ljubav samo kad je ovulacija

Autor Sanja Matasić

Ako se budete fokusirali samo na ovulaciju, patit će vam seksualni život s partnerom i manje su šanse za trudnoću

 par u krevetu Izvor: Shutterstock

Začeti bebu nije jednostavan posao. U nadi da što prije postanete roditelji možete postati opsjednuti aplikacijama i testovima koji prate ovulaciju i savjetuju vam kada je vrijeme za odnose, ali stručnjaci smatraju da za time nema potrebe.

Prema profesoru Adamu Balenu, bivšem predsjedniku Britanskog društva za plodnost, da biste začeli bebu, ne trebaju vam nikakvi mjerači niti aplikacije, a jedini recept koji 'pali' su redoviti seksualni odnosi, što znači minimalno 3 puta tjedno.

Adam Balen tvrdi da statistike pokazuju kako parovi, koji se fokusiraju samo na odnose tijekom ovulacije, imaju rjeđe seks nego oni koji su u tome pogledu opušteni pa automatski time imaju i manje šanse za začeće.

 test za ovulaciju Izvor: Shutterstock

‘U idealnom slučaju, parovi bi trebali imati odnose svaki drugi dan da bi imali što veće šanse da dobiju bebu. Kod muškaraca, koji nemaju redovite seksualne odnose, stariji spermiji se nakupljaju u tijelu i tako oslobađaju spojeve koji mogu ‘ubiti’ druge spermije, sposobnije za oplodnju’, rekao je liječnik, i dodao:

‘Naravno, dobro je da žena zna kad je u ovulaciji, ali nije preporučljivo, ako želite bebu, da samo tada imate seksualne odnose.’
Također, važno je znati da je svaki organizam drukčiji, a da aplikacije računaju ovulaciju prema određenome algoritmu. Kod nekih se žena ovulacija mijenja iz mjeseca u mjesec pa ako se ravnate po algoritmu, lako je možete propustiti.

Možda će vas zanimati

Najnovije