Roditeljstvo samo po sebi nosi epitete snage i moći, jer je ispit emocionalne i fizičke sposobnosti roditelja. Ako se nadate da će vaše dijete naslijediti vašu osobnu snagu ili snagu voljene osobe i želite da se tako zove, pogledajte imena koja smo odabrali za vas.

Mnogo je imena koja simboliziraju snagu i moć, a ovo su samo neki od prijedloga za vašu bebu.

Popularna imena za djevojke koje znače "jaka" ili "jaka":

Snažna muška i ženska imena za bebu
Shutterstock 

Andrea - u našem jeziku ime Andrea pripada tradicionalnim biblijskim imenima. Vrlo je važno jer se tako zvao jedan od dvanaest Kristovih apostola. Ime Andrea je univerzalno, a kod nas ga najčešće nose ženska djeca.

Adira - žensko je ime hebrejskog porijekla.

Gabriel – U većini zemalja smatra se da žensko ime Gabriel potječe od muškog imena Gabriel. U biblijskoj terminologiji to znači "Bog daje snagu", vjeruje se da podrijetlo ovog imena dolazi iz Italije ili Španjolske.

Valentina - vjeruje se da je, kao i prethodno ime, izvedeno od muškog imena Valentin i da potječe od Svetog Valentina, zaštitnika zaljubljenih. Ime Valentina dolazi od latinske riječi "valentinus" što znači snažan, zdrav, dinamičan. Smatra se da je ime Valentina 2016. i 2017. godine bilo na listi sto najtraženijih imena na svijetu.

Valeria – Ime Valeria je latinskog porijekla i potječe od riječi “valerianus” i opisuje osobu koja je jaka i moćna.

Popularna imena za dječaka koja znače "moćan" ili "jak":

Snažna muška i ženska imena za bebu

Andrej - ime Andrej spada u grupu poznatih takozvanih kršćanskih imena, a u Srbiji, Rusiji, Slovačkoj i Češkoj jedno je od najčešćih. Dolazi od grčke riječi "andreios" što znači hrabar, hrabar i sposoban.

Angus - je ime keltskog porijekla.

Gabrijel - smatra se hebrejskim podrijetlom. Ime dolazi od biblijskog arhanđela Gabrijela i opisuje osobu kojoj je Bog dao snagu.

Valentin - podrijetlo ovog imena potječe od svetog Valentina, koji je zaštitnik zaljubljenih, a slavi se 14. veljače.

Howard - smatra se da je ovo ime anglosaksonskog porijekla i, kao i sva prethodna, znači snagu, moć i opisuje snažnu osobu.