Rujan predstavlja početak novog godišnjeg doba, početak škole, živopisno lišće i hladnoću u zraku. U tom periodu život također započinje mnogo novih beba - evo zašto su baš one posebne...

1. Uspješni u školi

Studija objavljena u Nacionalnom uredu za ekonomska istraživanja otkrila je da djeca rođena u rujnu postižu bolji uspjeh u školi. To je djelomično povezano i s time da će ova djeca vjerojatno biti među najstarijima u svojem razredu, a zrelost i jedna cijela godina duljeg boravka u vrtiću, mogu učiniti razliku. Također, djeca rođena u rujnu, češće završavaju fakultet.

2. Dobri i u sportu

Školsko postignuće nije jedina prednost rujanskog rođendana. Istraživanja sugeriraju da su djeca rođena u ovom dijelu godine također uspješna i na sportskim terenima. "Djeca koja su rođena na sjevernoj hemisferi, a još k tome rođena u jesen, imaju malo veću koštanu i mišićnu masu, jer su u prenatalnom razdoblju jako bili izloženi sunčevom vitaminu, tj. vitaminu D", rekao je dr. Gavin Sandercock iz Centra za sport i tjelovježbu sa Sveučilišta Essex za New York Magazine.

3. Manje je vjerojatnost da će razviti bipolarni poremećaj

Prema studiji objavljenoj u časopisu PLOS One, bebe rođene u rujnu nisu česte žrtve bipolarnog poremećaja u odrasloj dobi. Smatra se da je to također povezano s izloženošću vitaminu D u prenatalnoj fazi.

5. Manje je vjerojatno da će upasti u nevolje

Ista studija koja je otkrila da će rujanske bebe vjerojatno dobro proći u školi, također je otkrila da je manja vjerojatnost da će imati problema sa zakonom.  

shutterstock_316292522.jpg
Shutterstock Djeca rođena u rujnu postižu bolji školski i sportski uspjeh


Izvor: Motherly