MUFFINI OD TIKVICA S PIROVIM I KUKURUZNIM BRAŠNOM: Idealni za hranjivi, slani doručak, ali i užina za školu

Ima li što finije od muffina, a još ako s hranjivi i zdravi te se brzo i jednostavno pripremaju...

Shutterstock

Tikvice su vrlo zahvalne za pripremu, a možete ih pripremiti i u slanim, ukusnim muffinima. Djeca će ovakav zalogaj obožavati, a muffine možete poslužiti kao slani doručak ili užinu, uz jogurt ili kefir.

Shutterstock 

Sastojci za 12 muffina

  • 1 tikvica
  • 2 jaja
  • 200 g mladog sira
  • 60 g maslaca
  • sol
  • biber
  • pola praska za pecivo
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 100 g pirovoga bijelog brašna
  • 1 dcl mlijeka
  • žlica sezama

Operite tikvicu, ogulite je i naribajte. Dodajte jaja i sir te dobro izmiješajte. Potom dodajte rastopljeni maslac, kukuruzno i pirovo brašno (u brašno prethodno umiješajte prašak za pecivo), sol i biber. U smjesu postupno dodajte mlijeko (oko 1 dcl) dok ne postane malo gušća negoli je smjesa za biskvit.

Namastite kalupe za muffine i napunite ih, ali ne do vrha. Pospite sezamom pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 15 do 20 minuta.

Smjesu ne morate peći kao muffine, ukusna je i ako je ulijete u dublji pleh pa, nakon što je pečena, izrežete je na kocke.