Miris domaćega kruha iz pećnice, svaki istančan njuh dovodi do ludila. A još ako je riječ o integralnome kruhu, bez umjetnih boja i bez kvasca, nema razloga da ga ne uvrstite na jelovnik svoje obitelji. Vaši se klinci mogu vratiti na tradicionalne doručke s domaćim pekmezom i toplom šalicom mlijeka.
Da biste s obitelji mogli uživati u ovome slasnome zalogaju, pronašli smo recept koji će vas oduševiti, prije svega zato što ovaj kruh ne trebate mijesiti, trebatete ga samo umiješati žlicom, a ne morate čekati niti da se nadigne. Za pripremu vam je potrebno najviše 30 minuta - zajedno s pečenjem!
Sastojci
• 20 vrhom punih žlica integralnog brašna
• 10 žlica pirova brašna
• 1/2 čaše ulja
• 1 čaša mineralne vode
• 1 žlica sjemenki suncokreta
• 1 žlica sjemenki lana
• 1 žlica chia sjemenki
• 1/2 vrećice praška za pecivo
• 1 žličica soli
• 1/2 žličice šećera
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih. U veću posudu stavite sve brašno pa postupno dodajte sve ostale suhe sastojke. Nakon što jednolično promiješate sve suhe sastojke, dodajte ulje i mineralnu vodu.
Ako vam smjesa izgleda previše tekuća, slobodno dodajte još malo integralnog brašna. Ili, ako izgleda previše gusto, dodajte još malo mineralne vode. Miješajte žlicom dok se svi sastojci ne sjedine.
Pleh obložite papirom za pečenje, a zatim izlijte smjesu. Pecite prvih 5 minuta na 200 stupnjeva, a poslije smanjite na 180. Oko 20 minuta je potrebno da kruh bude spreman, ali provjerite čačkalicom je li dovoljno pečen.
Prekrijte krpom i ostavite da malo odstoji, pa izrežite i poslužite.