Djeca vole kruh, zapravo odlična im je dopuna uz obrok, a dobro je znati da postoje puno hranjivije i zdravije varijante kruha. Unatrag nekoliko godina često se govori o tome kako je dobro u prehrani smanjiti unos pekarskih proizvoda, ali to ne znači da se trebate odreći delicije kao što je kruh. Stoga, isprobali smo odličan recept za proteinski kruh koji su i mališani rado prihvatili. Umutit ćete ga za najviše 15-ak minuta i ne morate ga mijesiti satima.
Sastojci
500 g kravljeg sira
2 jaja
2 žlice maslinova ulja
250 g zobenih pahuljica (sitnih)
4 žlice sjemenki (suncokretovih, chia, sezamovih, bučinih, lanenih)
1 prašak za pecivo
2 žličice soli
Priprema
U jednoj posudi umiješajte sir, jaja i maslinovo ulje. U drugoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke: zobene pahuljice, prašak za pecivo, sol i sjemenke. Potom suhe sastojke dodajte u sir, jaja i maslinovo ulje. Sve dobro izmiješajte, a smjesu izlijte u kalup za kruh u koji ste prethodno stavili papir za pečenje.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Stavite kruh u pećnicu i pecite 45 minuta. Kad bude pečen, kruh izvadite, pustite da se ohladi i tek onda režite. Čuvajte ga u hladnjaku.