Za tortu je potrebno:

5 većih komada mrkve

4 jaja

100 ml ulja

180 ml otopljenog maslaca

400 g šećera

80 g kokosa

80 g mljevenih oraha

120 g mljevenih badema

2 žličice sode bikarbone (ili praška za pecivo)

80 g grožđica

1 žlica cimeta

1 žlica đumbira

1 žlica burbon vanilije

Za frosting od sira:

250 g mascarponea

1 limun

150 g šećera u prahu

Postupak:

Jaja miksati s uljem i maslacem dok se smjesa ne utrostruči - oko 10-ak minuta. U drugoj zdjeli izmiješajte suhe sastojke. Kada ste izmiksali jaja, ubacite ih u suhu smjesu. Zatim izribajte mrkvu - na onoj strani koja je suprotna od najvećeg ribeža. Izribanu mrkvu ubacite u smjesu i sve zajedno izmješajte kuhačom da se poveže.

Torta se peče na 160 stupnjeva sat vremena. Kad je gotovo, izvaditi i ohladiti. Za to vrijeme napraviti frosting. Miksati mascarpone s ocijeđenim limunom i šećerom u prahu dok ne postane kremasto. Premazati preko torte.

torta-od-mrkve-koju-ce-voljeti-vasi-maleni

Ova torta nije 'suha torta' od mrkve već je po sistemu baklave, što i ne čudi s obzirom na orahe, bademe i slično. Mrkva je vrlo dobar spoj svih ovih namirnica i sigurni smo da ćete vi i vaši klinci uživati u ovoj torti.

Izvor i foto: Recepti by Gulan