5 većih komada mrkve
4 jaja
100 ml ulja
180 ml otopljenog maslaca
400 g šećera
80 g kokosa
80 g mljevenih oraha
120 g mljevenih badema
2 žličice sode bikarbone (ili praška za pecivo)
80 g grožđica
1 žlica cimeta
1 žlica đumbira
1 žlica burbon vanilije
250 g mascarponea
1 limun
150 g šećera u prahu
Jaja miksati s uljem i maslacem dok se smjesa ne utrostruči - oko 10-ak minuta. U drugoj zdjeli izmiješajte suhe sastojke. Kada ste izmiksali jaja, ubacite ih u suhu smjesu. Zatim izribajte mrkvu - na onoj strani koja je suprotna od najvećeg ribeža. Izribanu mrkvu ubacite u smjesu i sve zajedno izmješajte kuhačom da se poveže.
Torta se peče na 160 stupnjeva sat vremena. Kad je gotovo, izvaditi i ohladiti. Za to vrijeme napraviti frosting. Miksati mascarpone s ocijeđenim limunom i šećerom u prahu dok ne postane kremasto. Premazati preko torte.
Ova torta nije 'suha torta' od mrkve već je po sistemu baklave, što i ne čudi s obzirom na orahe, bademe i slično. Mrkva je vrlo dobar spoj svih ovih namirnica i sigurni smo da ćete vi i vaši klinci uživati u ovoj torti.
Izvor i foto: Recepti by Gulan
3 provjerena načina za sprječavanje tantruma kod djece
7 načina kako bebi pomoći kod zatvora: Ako je stolica jako tvrda, u malim kuglicama, evo što trebate činiti
10 životnih lekcija koje možete dobiti od svoga dvogodišnjaka
Baby Lasagna objavio slikovnicu: Priča o predivnom prijateljstvu s jednookim ljubimcem
Tata ljubi petogodišnjeg sina u usta: Optužili ga da će mu prenijeti bakterije i karijes