Inkubator Motivator inicijativa ne samo da potiče usvajanje novih navika, već i promjenu životnog stila cijele obitelji nabolje. Važnosti promicanja zdravih životnih navika među najmlađima svjestan je i popularni chef Mario Mihelj koji je na završnom događanju kojim je zatvorena ovogodišnja inicijativa predstavio ukusan recept za popularni glajhgeviht - voćni biskivit s pirovim brašnom, šljivama, jabukama i cimetom za koji recept donosimo u nastavku...
SASTOJCI:
- 5 kom jaja
- 120 g šećera
- 100 ml biljnog ulja
- 200 ml jogurta
- 200 g pirovog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 150 g pšenične krupice
- 10 g šećera u prahu
PRIPREMA:
Od pet bjelanjaka istući čvrsti snijeg. Pet žutanjaka i 120 g šećera miksati u kremu, zatim dodati ulje i jogurt dok se ne sjedini. Brašno i prašak za pecivo dodati u kremu od žumanjaka te promiješati. Dodati snijeg od bjelanjaka, griz i dobro promiješati. Zatim nauljiti pleh sa svih strana i malo ga pobrašniti. Uliti smjesu u pleh i ravnomjerno rasporediti smjesu, a zatim ga popikati. Voće rezati na male komade, staviti sve u pećnicu zagrijanu na 180°C na 45 minuta. Kad se kolač ohladi, narezati na kocke i posipati šećerom u prahu.
Odnos s majkom oblikuje sve naše kasnije odnose u životu: Psihologinja otkriva tipove privrženosti
Jennifer Lopez na premijeri s rodno neutralnim djetetom: Emme ima 17 godina, a mama kaže da joj je ovo najbolji spoj
Gal Gadot ljubi svoje dijete u usta: Još jedan slavni roditelj na meti kritičara
Učiteljica otkrila jedan znak po kojem odmah zna koje dijete će biti problematično
'Hod po jajima' stil je koji nijedan roditelj ne želi priznati: Znakovi da ste odrastali s ovakvom majkom ili ocem