Na kulinarskom događanju kojim je zatvoren ovogodišnja edukativna inicijativa Inkubator Motivator chefica Nastasja Chiara Petrić pripremila je desert od zdravih i ukusnih namirnica. Recept donosimo u nastavku...
SASTOJCI:
- 500 g svježih, mekanih datulja
- 125 g kikiriki paste (hrskave ili glatke)
- 200 g tamne čokolade
- Veći prstohvat cvijeta soli
- Po želji dodati 1 žličicu kokosovog ulja (ako želite da je čokolada hrskavija) ili 0,5 dl zobenog
napitka (ako želite da je čokolada mekša)
PRIPREMA:
Ako su datulje tvrđe, odnosno ako su stajale određeno vrijeme u hladnjaku, ugrijati ih u mikrovalnoj jednu minutu da bi se lakše izgnječile. Odstraniti im košticu i posložiti na pladanj ili tanjur obložen papirom za pečenje. Pritisnuti datulje stražnjom stranom žlice kako bi se spljoštile. Za to vrijeme, otopiti čokoladu na pari, koristeći dodatke koji će utjecati na željenu teksturu čokolade. Zatim datulje premazati kikiriki maslacem (i njega kratko ugrijati kako bi se lakše razmazivao) te sve preliti otopljenom čokoladom i ravnomjerno rasporediti po površini. Posipati cvijetom soli i staviti u hladnjak na sat vremena da se stisne. Kad se ohladilo, rezati u željene oblike - idealno na manje kockice jer su zalogaji ove čokoladne table vrlo zasitni.
Treba li u bebinu hranu dodavati sol i šećer? Pedijatrica savjetuje što kad beba odbija namirnice
Dr. Rajović otkrio koji su školski predmeti najvažniji za djecu: Razvoj potiče i aktivnost koje se mnogi srame
Evo što trebate znati ako vaše dijete želi obojiti kosu
15 fotografija slavnih roditelja koji ljube svoju djecu u usta
Oprez, roditelji! Ovo su teške posljedice djece koja se osjećaju kao 'gubitnički brat ili sestra'