Na kulinarskom događanju kojim je zatvoren ovogodišnja edukativna inicijativa Inkubator Motivator chefica Nastasja Chiara Petrić pripremila je desert od zdravih i ukusnih namirnica. Recept donosimo u nastavku...
SASTOJCI:
- 500 g svježih, mekanih datulja
- 125 g kikiriki paste (hrskave ili glatke)
- 200 g tamne čokolade
- Veći prstohvat cvijeta soli
- Po želji dodati 1 žličicu kokosovog ulja (ako želite da je čokolada hrskavija) ili 0,5 dl zobenog
napitka (ako želite da je čokolada mekša)
PRIPREMA:
Ako su datulje tvrđe, odnosno ako su stajale određeno vrijeme u hladnjaku, ugrijati ih u mikrovalnoj jednu minutu da bi se lakše izgnječile. Odstraniti im košticu i posložiti na pladanj ili tanjur obložen papirom za pečenje. Pritisnuti datulje stražnjom stranom žlice kako bi se spljoštile. Za to vrijeme, otopiti čokoladu na pari, koristeći dodatke koji će utjecati na željenu teksturu čokolade. Zatim datulje premazati kikiriki maslacem (i njega kratko ugrijati kako bi se lakše razmazivao) te sve preliti otopljenom čokoladom i ravnomjerno rasporediti po površini. Posipati cvijetom soli i staviti u hladnjak na sat vremena da se stisne. Kad se ohladilo, rezati u željene oblike - idealno na manje kockice jer su zalogaji ove čokoladne table vrlo zasitni.
Chrissy Teigen kritiziraju jer joj kći drži noge na kuhinjskom pultu dok kuhaju
Kako darovita djeca zamišljaju bolji svijet? Birali bi učitelje, predmete, a tehnologija im je pomagač, ne gospodar
Maja Šuput pokazala novu Bloomovu frizuru: 'Baš si ga skratila, sad je pravi dečkić'
Dragi odrasli...: Pisma djece iz Hrvatske za bolji svijet, ovo su njihove poruke
Uranjeno božićno ukrašavanje usrećuje, znanstveno je dokazano