Na kulinarskom događanju kojim je zatvoren ovogodišnja edukativna inicijativa Inkubator Motivator chefica Nastasja Chiara Petrić pripremila je desert od zdravih i ukusnih namirnica. Recept donosimo u nastavku...
SASTOJCI:
- 500 g svježih, mekanih datulja
- 125 g kikiriki paste (hrskave ili glatke)
- 200 g tamne čokolade
- Veći prstohvat cvijeta soli
- Po želji dodati 1 žličicu kokosovog ulja (ako želite da je čokolada hrskavija) ili 0,5 dl zobenog
napitka (ako želite da je čokolada mekša)
PRIPREMA:
Ako su datulje tvrđe, odnosno ako su stajale određeno vrijeme u hladnjaku, ugrijati ih u mikrovalnoj jednu minutu da bi se lakše izgnječile. Odstraniti im košticu i posložiti na pladanj ili tanjur obložen papirom za pečenje. Pritisnuti datulje stražnjom stranom žlice kako bi se spljoštile. Za to vrijeme, otopiti čokoladu na pari, koristeći dodatke koji će utjecati na željenu teksturu čokolade. Zatim datulje premazati kikiriki maslacem (i njega kratko ugrijati kako bi se lakše razmazivao) te sve preliti otopljenom čokoladom i ravnomjerno rasporediti po površini. Posipati cvijetom soli i staviti u hladnjak na sat vremena da se stisne. Kad se ohladilo, rezati u željene oblike - idealno na manje kockice jer su zalogaji ove čokoladne table vrlo zasitni.
6 ključnih pravila danskog odgoja: Nema ultimatuma, djeca se igraju sama, a ovo ih uče od prvog dana
Nakon smrti djeteta od posljedica 'obične gripe' infektologinja iz Zarazne upozorava: Necijepljenje nije opcija
Ako ne volite matematiku ili se mučite s brojevima, ovako će to utjecati na vašu djecu
Tko je djevojčica koja je pjevala na inauguraciji? Pozvao ju je predsjednik Milanović
5 znakova da je dijete ovisno o mobitelu: Ako ovi simptomi traju dugo, reagirajte što prije