Na kulinarskom događanju kojim je zatvoren ovogodišnja edukativna inicijativa Inkubator Motivator chefica Nastasja Chiara Petrić pripremila je desert od zdravih i ukusnih namirnica. Recept donosimo u nastavku...
SASTOJCI:
- 500 g svježih, mekanih datulja
- 125 g kikiriki paste (hrskave ili glatke)
- 200 g tamne čokolade
- Veći prstohvat cvijeta soli
- Po želji dodati 1 žličicu kokosovog ulja (ako želite da je čokolada hrskavija) ili 0,5 dl zobenog
napitka (ako želite da je čokolada mekša)
PRIPREMA:
Ako su datulje tvrđe, odnosno ako su stajale određeno vrijeme u hladnjaku, ugrijati ih u mikrovalnoj jednu minutu da bi se lakše izgnječile. Odstraniti im košticu i posložiti na pladanj ili tanjur obložen papirom za pečenje. Pritisnuti datulje stražnjom stranom žlice kako bi se spljoštile. Za to vrijeme, otopiti čokoladu na pari, koristeći dodatke koji će utjecati na željenu teksturu čokolade. Zatim datulje premazati kikiriki maslacem (i njega kratko ugrijati kako bi se lakše razmazivao) te sve preliti otopljenom čokoladom i ravnomjerno rasporediti po površini. Posipati cvijetom soli i staviti u hladnjak na sat vremena da se stisne. Kad se ohladilo, rezati u željene oblike - idealno na manje kockice jer su zalogaji ove čokoladne table vrlo zasitni.
Odnos s majkom oblikuje sve naše kasnije odnose u životu: Psihologinja otkriva tipove privrženosti
Jennifer Lopez na premijeri s rodno neutralnim djetetom: Emme ima 17 godina, a mama kaže da joj je ovo najbolji spoj
Gal Gadot ljubi svoje dijete u usta: Još jedan slavni roditelj na meti kritičara
Učiteljica otkrila jedan znak po kojem odmah zna koje dijete će biti problematično
'Hod po jajima' stil je koji nijedan roditelj ne želi priznati: Znakovi da ste odrastali s ovakvom majkom ili ocem