Jako je malo zastupljen u našoj prehrani, a zbog činjenice da sadrži vitamine B i E, minerale, vlakna, magnezij te antioksidanse, pir bismo trebali i češće pripremati djeci. Njegove blagodati na naše zdravlje uključuju liječenje alergijskih osipa, dijabetesa i problema s probavom, a doprinosi i zguršavanju krvi te jačanju imunološkog sustava. Za vas smo pripremili recept koji mogu konzumirati i bebe, ako im poslužite griz s pasiranim voćem, ali i veća djeca kojoj možete ponuditi čitave komade voća.

shutterstock_1942307683.jpg
Shutterstock Pir se koristi za liječenje alergijskih osipa, a pomaže i kod drugih zdravstvenih tegoba

SASTOJCI:

  • griz od pira (1 velika žlica)
  • 150 ml vode (ili mlijeka)
  • banana
  • avokado
  • kruška

PRIPREMA:

U vodu stavite veliku žlicu griza i kuhajte miješajući na laganoj vatri (osim ako na pakiranju nije drugačije naznačeno) dok se sadržaj ne zgusne. U posudicu nasjeckajte pola banane, pola kruške i žličicu avokada, prelijte grizem i sve pomiješajte. Po želji možete dodati i malo cimeta, sirovog kakaa ili meda (ako je dijete starije od dvije godine).