Njihova sezona traje tako kratko, a iznimno su zdrava namirnica. Bundeve obiluju vitaminima A, C i E te beta-karotenom, korisne su za prevenciju dijabetesa, pretilosti i visokog krvnog tlaka, a mogu pomoći i u prevenciji određenih vrsta raka. Sve redom idealni razlozi da ju pripremite svom mališanu.

SASTOJCI:

  • 300 g bundeve
  • 2 žlice maslaca
  • 200 g sira rocotte
  • 2 jaja
  • 200 g brašna
  • 30 g parmezana
  • 1 žličica soli, malo papra, muškarnog oraščića
  • 50 g maslaca
  • 0,5 vezice bosiljka (po želji)

shutterstock_409517956.jpg
Shutterstock Prije nego li ih oblikujete tijesto ostavite u hladnjaku 30 minuta

PRIPREMA

Oguljenu bundevu naribajte ugrubo i pirjajte na maslacu oko 3 minute. Bundevu dobro ocijedite i stavite u posudu da se ohladi. Zatim dodajte ricottu, jaja, brašno i sir i sve izmiješajte žlicom. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Tijesto ostavite u hladnjaku 30 minuta. Tijesto bi trebalo biti mekše, ali ne smije se lijepiti. Po potrebi dodajte još brašna.

Pomoću dvije žlice oblikujte njoke i spuštajte ih odmah u vrelu (još nije uzavrela) i posoljenu vodu. Kuhajte oko 5 minuta. Kad njoki isplivaju na površinu, kuhani su, pa ih izvadite.

Maslac otopite u tavici i dodajte nartgane listiće bosiljka. Ocijeđene njoke provaljajte u maslacu i poslužite tople posute parmezanom.