Njihova sezona traje tako kratko, a iznimno su zdrava namirnica. Bundeve obiluju vitaminima A, C i E te beta-karotenom, korisne su za prevenciju dijabetesa, pretilosti i visokog krvnog tlaka, a mogu pomoći i u prevenciji određenih vrsta raka. Sve redom idealni razlozi da ju pripremite svom mališanu.
SASTOJCI:
- 300 g bundeve
- 2 žlice maslaca
- 200 g sira rocotte
- 2 jaja
- 200 g brašna
- 30 g parmezana
- 1 žličica soli, malo papra, muškarnog oraščića
- 50 g maslaca
- 0,5 vezice bosiljka (po želji)
PRIPREMA
Oguljenu bundevu naribajte ugrubo i pirjajte na maslacu oko 3 minute. Bundevu dobro ocijedite i stavite u posudu da se ohladi. Zatim dodajte ricottu, jaja, brašno i sir i sve izmiješajte žlicom. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Tijesto ostavite u hladnjaku 30 minuta. Tijesto bi trebalo biti mekše, ali ne smije se lijepiti. Po potrebi dodajte još brašna.
Pomoću dvije žlice oblikujte njoke i spuštajte ih odmah u vrelu (još nije uzavrela) i posoljenu vodu. Kuhajte oko 5 minuta. Kad njoki isplivaju na površinu, kuhani su, pa ih izvadite.
Maslac otopite u tavici i dodajte nartgane listiće bosiljka. Ocijeđene njoke provaljajte u maslacu i poslužite tople posute parmezanom.
Chrissy Teigen kritiziraju jer joj kći drži noge na kuhinjskom pultu dok kuhaju
U susjedstvu hara virus koji ide na pluća: Dječja infektologinja objašnjava koji su simptomi i za koga je najopasniji
U Kaštelima dječak ubo vršnjaka škarama u prsa: Majka jednog uputila emotivan apel
Ignorira vas, ne želi fizički kontakt... Ovo su znakovi da dijete razvija izbjegavajući stil privrženosti
Psihološki centar Carpe Diem: Agresivno ponašanje djeca mogu usvojiti kod kuće