Dijete odbija hranu? Mama otkrila odličan trik za roditelje malih izbirljivaca, ali i najveću grešku koju rade

Istaknula je i najveću grešku koju radite kad djetetu poslužujete hranu te pokazala najjednostavniju promjenu koja će pomoći ako vaše dijete odbija ili baca hranu

Shutterstock

Izbirljivost u hrani smatra se normalnom fazom u razvoju djece u dobi od dvije do četiri godine, no bez obzira na to roditeljima je ponekad pravi izazov "natjerati" mališane da nešto pojedu.

Mama Cassidy Anderson na TikToku je podijelila video u kojem je otkrila trik kako male izbirljivce navesti da jedu ono što ste pripremili.

"Ovo je najjednostavnija promjena koju možete napraviti ako vaše dijete odbija ili baca hranu. Kunem se da će ovaj trik pomoći da vaše dijete bolje jede", napisala je u objavi, ističući da je greška broj jedan koju roditelji čine to što cijeli obrok stave na tanjur kad daju djetetu jelo.

"Ako vaše dijete odbija hranu, nemojte mu na tanjur stavljati sve što mu ponudite za jelo. Umjesto toga, stavite dio na njegov tanjur, a ostalo na veći tanjur kao da će to pojesti cijela obitelj. Odaberite voće, povrće, glavni obrok, što god želite te stavite u veliku zdjelu i servirajte na sredinu stola, vidjet ćete kako će se dijete odmah zainteresirati za to", objasnila je terapeutkinja.

Ova mama dvoje djece objašnjava da "djeca vole imati kontrolu, posebno kada je u pitanju njihova hrana, pa je vjerojatnije da će jesti ono što im ponudite kao da je za cijelu obitelj. To će ih zainteresirati da probaju nove stvari ili jesti ono što su jeli prije, ali sada im je ponuđeno na drugi način”.

Ako kod kuće imate malog izbirljivca, možda će vam ovaj trik pomoći i ne brinite, budite ustrajni i strpljivi jer većina mališana preraste izbirljivost.

Anketa

Je li vaše dijete izbirljivo u hrani?

Glasalo je 7 korisnika