KAKVU HRANU POSLUŽITI DJECI ZA DOČEK NOVE GODINE? Donosimo nekoliko kreativnih i ukusnih prijedloga

Slavili sami ili u društvu drugih obitelji, odraslima možete ponuditi neko pečenje, salatu, sarmu, što god već smatrate dijelom novogodišnje proslave. Za klince je ipak najbolje zadržati se na jednostavnosti

Shutterstock Hrana za djecu za doček nove godine

Uzbuđenje i veselje teško će ih prikovati za stol da mirno pojedu večeru, pa hranu za njih pripremite u zalogajčićima. Ako imate vremena uključiti i svoju i gostujuću djecu, zamolite ih da se okupe u kuhinji i sudjeluju u slaganju zalogajčića koje sami najviše žele jesti, sitnih sendviča koje lako mogu zgrabiti i pojesti.

Shutterstock  Pripremite im jednostavne, ukusne i zdrave sendviče

Možete i ispeći kakve slane košarice s jednostavnim nadjevom od povrća i/ili mesa, mini pizze, muffine slane ili slatke.
Pudinzi različitih boja složeni u staklene čaše bit će zgodan slavljenički dodatak, kao i muffini posuti šarenim mrvicama, a zadatak ukrašavanja kolačića tim mrvicama vašim će pomagačima sigurno biti veliko zadovoljstvo.

Shutterstock  Puding možete servirati u staklenim čašama i ukrasiti po želji

Djeci možete predložiti da naprave “svečane” čaše za zdravicu u ponoć: svakom slavljeniku valja namijeniti jednu, posebno oslikanu plastičnu čašu ih koje će se piti “šampanjac” – mineralna voda obojena s malo nekog prirodnog soka, mjehurići su tu ionako najzanimljiviji.