Iako nas odrasle sada vjerovatno muči sto stvari, ovo će proljeće iz perspektive naših mališana biti obojano vedrim tonovima. Budemo li dovoljno pametni da svijet i probleme na koje nailazimo u njemu pokušamo sagledati njihovim očima, sve će brige ostati iza nas kao sjene pod zlatnim sjajem toplog proljetnog sunca. No nemojte se zavaravati da svi mališani podjednako uživaju u svim aktivnostima na toplom travanjskom suncu. Donosimo kratak sažetak njihovih interesa ovisno o horoskopskom znaku kojem pripadaju.

Želite li obradovati svoje male Ovnove izletima ili igrom, kako djevojčice tako i dečke, najviše ćete ih oduševiti, dozvolom da se svojim prijevoznim sredstvima, rolama ili biciklom, bez vaše pratnje provezu vašom uobičajenom rutom za šetnju. Odabirete li izlete za njih, neka vas vodi prethodno izrečen savjet. Naime, društvene aktivnosti ovog proljeća nisu njhova najveća radost. Pionirski poduhvati, pustolovine koje ne moraju biti u nekom zabačenom kutu prirode već je dovoljno da su u njih uključeni samo oni i vi kao pratnja iz daljine, to je gušt kojeg im nećete moći ničime nadomjestiti.

shutterstock_1348743407.jpg
Shutterstock Ovnove ćete oduševiti vožnjom rolama ili biciklom, ali bez vaše pratnje

S dečkima rođenim u znaku Bika će se više morati baviti očevi. Vrijeme je za posjet tehničkom muzeju, ili nekoj sličnoj insitituciji. Iako se to možda tatama neće sviđati kao ideja, tokom realizacije tog nauma bi se moglo dogoditi ono pravo, a to je da mali Bik vidi svojeg tatu kako s oduševljenjem promatra stare naprave i uživa u tome baš kao u igračkama. Za male Bikiće će i napušteni auto uz cestu ovog proljeća biti zanimljiva destinacija, no bolje je ukoliko im se gušt proučavanja mašina pruži u pratnji roditelja u sigurnom okruženju. S curama ćebiti jednostavnije. Nemojte ih vodati po šumama i gorama. Mame, kada idete u grad na kavu s prijateljicama i sunčati se na terasi nekog kafića, neka vaša kćer bude s vama. Na igralištu je zabavno, no za stolom s odraslima će biti zabavnije.

shutterstock_610098623.jpg
Shutterstock Posjet tehničkom muzeju ili igra s napuštenim automobilom uz cestu jako će se svidjeti Bikovima

Muški Blizanci i Rakovi hitno trebaju uobičajeni proljetni tretman u prirodi. Prvo - moraju se osjećati korisnima, drugo, tu korisnost moraju pokazati na izletu daleko od asfalta i betona. Ukoliko pripremate roštilj, neka vam klinci budu uz vatru ili neka sakupljaju drva za potpalu, a klinke pokušajte dobiti za sudjelovanje u poslu pripreme hrane. Ovo drugo će biti teže, jer male Blizančice će ovog proljeća imati više interesa za odjeću svojih lutaka i igru u zatvorenom prostoru, po mogućnosti u gostima, nego li za izlete. Cure rođene u znaku Raka će imati volje za boravak na suncu, ali će vas najvjerojatnije gnjaviti za kupnju novog bicikla li pak rola. Ako imate mogućnost, svakako dajte, no nemojte to predstaviti kao dar i djelovati istog trena. Neka male dame nečime zasluže takav poklon – zadužite ih nekom kućnom obavezom i neka ne bude lagana. Osim što će to djelovati edukativno na njih, bit će im i veliko veselje osjetiti da su nešto nečime zaslužile ovog proljeća, a da škola s time nije imala nikakve veze.

shutterstock_309951110.jpg
Shutterstock Blizančice će ovog proljeća imati više interesa za odjeću svojih lutaka, nego li za igru vani

Od ostalih znakova nitko osim Djevica i Riba ne treba neki poseban tretman. Naime, kod dječaka rođenih u znaku Djevice potrebno je razmotriti mogućnost da ih se odvede na neko logorovanje, kako bi što bolje osjetili prirodu i život u skladu s njom. Slobodni dani za školske praznike mogli bi biti dobro vrijeme da odete nekamo na dan ili dva pod šator. Destinacija za to ima čak i na domak velikih gradova pa od toga ne bi trebalo praviti veliku filozofiju. S Ribama otiđite bilo kamo, ali to mora biti samo radi toga da s njima provedete vrijeme. Čak i jedan dan kojeg provedete u potpunosti posvećeni njima, bez stresa, jurnjave, uobičajenog dnevnog reda, dakle da ste s njima kvalitetno, ostat će im u sjećanju za cijeli život kao jedna od najljepših uspomena iz djetinjstva. Savjetujemo da u taj „projekt“ uđete u sklopu prvosvibanjskog praznika.

shutterstock_269009678.jpg
Shutterstock Dječaci rođeni u znaku Djevice bit će sretni ako ih odvedete na logorovanje

S ostalim znakovima će biti nešto jednostavnije, iako to nikada nije u potpunosti tako. Jarčiće ne tjerajte na stvari koje oni ne žele i to samo zato što biste vi htjeli da oni to žele. Drugim klincima koji su rođeni u zimskim mjesecima je i sam odlazak u brda dovoljno dobar doživljaj. No, bit će im sasvim dobro i u obližnjim parkovima, jedino vodite računa o tome da im što manje 'dišete za vratom'. S druge strane, dahtanje za vratom će malim Škorpionima biti jako potrebno, posebno curama koje će se osjećati nešto nesigurnije. Da se muške Vage moraju držati na oku, to ne treba posebno isticati. Mali svadljivci će u svibnju biti u najboljoj formi za pravljenje reda po pješčaniku, stoga budite prisutni!