TATA PODRŽAO SVOJU SUPRUGU, A NAIŠAO NA OSUDU: Optužili ga da ne pomaže u kući i da bi se trebao primiti posla

Tata je samo htio istaknuti da mame trebaju odvajati vrijeme za sebe, a naišao je na oštre kritike i osudu kako ne pomaže svojoj supruzi.

Instagram, TikTok Screenshot

Tata četvero djece, Phil MacKenzie, na svome je TikToku objavio video na kojem njegova supruga, koja je nedavno rodila njihovo četvrto dijete, vježba dok je posvuda oko nje nered.

‘Danas sam ušao u našu kuću i ugledao svoju suprugu kako vježba. Naša beba je spavala, a kuća je bila u totalnom neredu. Suđe je trebalo oprati, rublje je trebalo riješiti. Čekalo ju je još milijun stvari za napraviti.
Bio sam tako ponosan na nju. Odlučila je odvojiti vrijeme za sebe, a zaslužuje 10 puta više. Uvijek se sjeti da zaslužuješ vrijeme za sebe. Nered i obaveze mogu pričekati, tvoje mentalno zdravlje je puno važnije’, poručio je tata Phil svojoj supruzi Brodie, ali i svim ostalim suprugama.

Video je postao viralan, a umjesto da nađe podršku ostalih roditelja, naišao je velik broj oštrih kritika i potaknuo raspravu među pratiteljima. Naime, gledatelji videa su protumačili da on uopće ne pomaže svojoj supruzi (po neredu u kući), ali da joj je licemjerrno 'dopustio' i da je 'podržava' da odvaja vrijeme za sebe, i ništa više od toga.

Kako su kritike bile nemilosrdne, a tema postpartuma i podrške partnera u tome razdoblju zanimljiva, Phila i Brodie je ekipa s TODAY-a pozvala da gostuje u njihovoj emisiji o roditeljstvu.

Phil je objasnio kako je njegova poruka potpuno pogrešno shvaćena i da na sebi nosi velik dio tereta kad su kućanske obveze i briga o djeci u pitanju, što je potvrdila i njegova supruga Brodie.

Brodie je iznijela problem koji mnoge mame imaju. Napomenula je da osjeća golemu tjeskobu ako joj je kuća neuredna i ako sve nije u savršenom redu oko nje, uključujući i obroke koji trebaju biti skuhani.

Poručila je kako je vježbanje usred nereda bila njezina pobjeda jer je shvatila da je njezino fizičko i mentalno zdravlje važnije od opranog posuđa.