SLUČAJ KOJI JE ZGROZIO SVIJET: Veganka osuđena na doživotni zatvor jer je njezin 18-mjesečni sin umro od pothranjenosti

Amerikanka Sheila O‘Leary osuđena je na doživotni zatvor.

YouTube screenshot

Sheila O‘Leary iz Cape Corala, majka četvero djece, veganka koja je svoju djecu držala na veganskoj prehrani, osuđena je na doživotni zatvor zbog ubojstva svog 18-mjesečnoga sina, izvještava NBC News.

Naime, 38-godišnjakinja je osuđena po šest točaka optužnice - ubojstvo prvog stupnja, teško zlostavljanje djeteta, teško ubojstvo iz nehaja, zlostavljanje djeteta i dvije točke optužnice za zanemarivanje djeteta.

Dječak Ezra O. Leary je, prema rezultatima obdukcije, umro od pothranjenosti, a u priopćenju je objašnjeno da mu ni težina ni visina nisu bili u skladu s njegovom dobi od 18 mjeseci. U trenutku težio samo osam kilograma te je bio veličine bebe od sedam mjeseci.
Ryan Patrick O‘Leary, njezin suprug i otac djeteta, još je u zatvoru gdje čeka suđenje pod istim optužbama. Istražitelji su utvrdili da se obitelj hrani samo sirovim voćem i povrćem, a maleni Ezra je još konzumirao i majčino mlijeko.

Osim pokojnog Ezre, Sheila i Ryan imali su još dvoje djece u dobi od 3 i 5 godina, za koje se također utvrdilo da su neuhranjena. Nakon što je i za najstarije Sheilino dijete utvrđeno da je i ono neuhranjeno, vraćeno je svome biološkom ocu u Virginiju.