Nakon što je prekinula mjesece šutnje i priznala da joj je dijagnosticiran rak,princeza od Walesa Kate Middleton otkrila je što je rekla svojoj djeci, piše Story.hr.

Kako kaže, ona i princ William objasnili su situaciju svojoj djeci - 10-godišnjem princu Georgeu, osmogodišnjoj Charlotte i petogodišnjem Louisu nakon što su prebrodili 'veliki šok' koji je izazvala njena dijagnoza.

Princeza Catherine rekla je da im je rekla da je 'dobro i da je svakim danom sve jača' te da se 'usredotočujem na stvari koje će mi pomoći da ozdravim'.

42-godišnjakinja je otkrila i da je tješi to što je suprug uz nju te da rade 'sve što mogu da to privatno procesuiramo i riješimo za dobrobit naše mlade obitelji'.

U televizijskom obraćanju buduća kraljica otkrila je da joj je nakon uspješne operacije abdomena u siječnju dijagnosticiran rak te da su joj liječnici savjetovali preventivnu kemoterapiju.

Govoreći s klupe okružene narcisima i proljetnim cvjetovima, princeza od Walesa večeras je otkrila svoju šokantnu dijagnozu.

'Htjela sam iskoristiti ovu priliku da vam se osobno zahvalim na svim prekrasnim porukama podrške i na razumijevanju dok sam se oporavljala od operacije', rekla je.

'Bilo je to nevjerojatno teških nekoliko mjeseci za cijelu našu obitelj, ali imala sam fantastičan liječnički tim koji se sjajno brinuo za mene, na čemu sam im jako zahvalna', dodala je.

Trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu

Kensingtonska palača priopćila je da neće objavljivati ​​pojedinosti o tome koju vrstu raka princeza ima ili u kojem je stadiju raka te je zamolila sve da ne nagađaju.

'Trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu na način koji je njima prikladan i da ih uvjerimo da ću biti dobro', dodala je.

Podrazumijeva se da su i kralj - koji se i sam trenutno liječi od raka - i kraljica obaviješteni o Kateinoj dijagnozi.

'U siječnju sam bila podvrgnuta velikoj operaciji abdomena u Londonu i tada se mislilo da moje stanje nije kancerogeno. Operacija je bila uspješna. Međutim, testovi nakon operacije pokazali su da je rak bio prisutan. Moj liječnički tim stoga je savjetovao da se podvrgnem preventivnoj kemoterapiji i sada sam u ranoj fazi tog liječenja', pojasnila je Kate.

Princeza od Walesa dodala je da su te vijesti potresle obitelj i da su se s njezinom dijagnozom pomirili u okruženju svog doma.

Catherine je dodala da bi ona i njezina obitelj željeli privatnost dok se bori s bolešću.

'Nadamo se da ćete razumjeti da nam kao obitelji sada treba malo vremena, prostora i privatnosti dok završim liječenje. Posao mi je uvijek donosio duboki osjećaj radosti i veselim se što ću se vratiti kad budem mogla, ali za sada se moram usredotočiti na potpuni oporavak. U ovom trenutku mislim i na sve one čije je živote zahvatio rak. Molim sve koji se suočavaju s ovom bolešću, u bilo kojem obliku, ne gube vjeru i nadu. Niste sami', poručila je.

Večerašnja objava potresla je svijet, a stigla je nakon tjedana nagađanja i teorija zavjera o njezinu zdravlju. Objava također stvara novu krizu za britansku kraljevsku obitelj u vrijeme kada se i kralj Charles bori s rakom. Također, u siječnju je Sarah, vojvotkinji od Yorka, dijagnosticiran rak kože, samo šest mjeseci nakon liječenja od raka dojke.