Učenica koja je bila "tako šokirana" kada je na svoj 15. rođendan saznala da je trudna sada ima više od 400 tisuća pratitelja na TikToku i koristi svoj prihod od te platforme za financiranje djeteta. Britanka Saffron Kelly danas ima 17 godina, živi sa svojom mamom i jednogodišnjom kćeri Ivy-Mae, no i dalje mašta o zajedničkoj budućnosti sa svojim dečkom, ocem njezine kćeri, Jakeom Mercerom, 17-godišnjim inženjerskim tehničarem.

Saffron je saznala da je trudna na svoj 15. rođendan, 2. listopada 2021. "Bila sam šokirana i zapravo nisam znala što učiniti. Prvo sam rekla majci Helen. Bilo je tako teško. Jako sam se bojala reći joj tu vijest jer nisam bila sigurna kako će reagirati”. Helen je bila potpuno shrvana. “Nisam to baš dobro podnijela. Samo sam brinula kakve će reakcije biti od strane svih ostalih. Brinula sam se što će ljudi misliti o nama i nisam željela da Saffron maltretiraju vršnjaci. Čuješ kako nazivaju takve djevojke i bojala sam se da će i ona proći kroz to. Plakala sam dva tjedna – bila sam jako uzrujana zbog toga”, priznala je njezina majka.

Slično je reagirao i otac djeteta koji je bio u potpunom šoku. “Mislim da se osjećao kao ja. Mislim da nije znao što reći ili misliti”, objašnjava Saffron i priznaje kako u početku nije bila sigurna hoće li zadržati dijete, sve dok nije počela krvariti u devetom tjednu trudnoće. “Mislila sam da sam izgubila Ivy, napravili su ultrazvuk, vidjela sam je na ekranu. Mislim da sam od tog trenutka znala da ću je zadržati – nisam se mogla nositi s mišlju da ću je izgubiti”, kaže Saffron koja je tada pohađala drugi razred srednje škole. I bila je nervozna zbog povratka u školu jer nije bila sigurna kako će njezini vršnjaci reagirati.

No, na njezino iznenađenje, nitko ništa ružno nije komentirao. “Nitko mi nije ništa rekao, svi su bili podrška. U mojoj školi to nije bila velika stvar. No nakon što su profesori saznali da sam trudna nisu bili najbolji prema meni – dva puta sam plakala zbog toga. Bilo je teško”, prisjeća se Saffron koja je rodila 16. svibnja 2022. Kad je Helen prvi put vidjela svoju unuku shvatila je da se više ne mora toliko brinuti i danas uživa u novoj životnoj ulozi.