Djevojčica Blue Ivy danas ima 11 godina i na pravom je putu da postane nova glazbena legenda. To niti ne čudi s obzirom na to da su joj mentori njezini roditelji, Beyonce i Jay Z koji su joj već samim rođenjem osigurali zvjezdani status. Dugo su čekali na dolazak svog prvog djeteta stoga ne čudi što je sve vezano za trudnoću i porod Beyonce bilo pod povećalom. Pa tako i odabir imena za njihovu prvorođenu.

Tada trudna Beyonce je sa suprugom boravila na odmoru na Hvaru. Par se snimio ispred plavičastog drveta tijekom jutarnje šetnje, a na videu se čuje i trudna Beyoncé. – Probudili smo se jutros i pošli u lijepu šetnju. Prošli smo pored ovog plavog drveta, mislim da se radi o plavom bršljanu, što bi bilo sasvim prigodno – govori pjevačica koja je iduće godine kćer nazvala upravo Blue Ivy ili “plavi bršljan”. Tadašnji gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić djevojčicu je kasnije proglasio počasnom građankom, jer je, smatrao je, bila zaslužna za bolji odaziv stranih gostiju.

7d13b_beyonce_blue_tree.jpg
Beyonce screenshot Dugo se vjerovalo kako je Blue Ivy dobila ime po plavom bršljanu kraj kojeg je Beyonce pozirala na otoku Hvaru

No Jay Z je sada otkrio pravu inspiraciju koja stoji iza ovog neobičnog imena. "Trebala se zvati Brooklyn", rekao je i istaknuo kako se to ime odnosi na duboku osobnu povezanost koju osjeća s četvrti New Yorka u kojoj je odrastao. Ali tijekom prenatalnih pregleda, paru je sinula druga ideja na pamet. "Zvali smo ju Bluberry, jer je na ultrazvuku bila mala kao borovnica. 'Pogledaj malu borovnicu', govorili smo. To nam je bilo kao nadimak, nekako prirodno", objasnio je u razgovoru za "CBS Mornings". No naposljetku, nadimak im se toliko svidio da su ga pretvorili u ime. "Maknuli smo riječ 'berry' i ostalo je 'Blue'“, kaže.